Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozgeyik adaylığını açıkladı

CHP Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Ahmet Bozgeyik, aday adaylığını CHP İl Binasında düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2018 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:15
Kaynak: İHA
Bozgeyik adaylığını açıkladı

Bozgeyik, verilecek olan her türlü görevi layıkıyla yerine getireceğini belirterek bu seçimin Türkiye ve çevre ülkeler açısından önemine vurgu yaptı.

Bozgeyik adaylık açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Değerli partililerim, dostlarım. Bugün aday adaylık başvurusu öncesi sizler ile birlikte olmaktan onur ve gurur duyduğumu başta belirtmek istiyorum. 20 yılı aşkın süredir partililik bilinci ve Gençlik Kolları terbiyesi almış bir arkadaşınız kardeşiniz olarak, 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde CHP’den milletvekili aday adayı olmanın gururu ile Kentime, Bölgeme ve Ülkeme hizmet etmek için, burada bulunan sizler ile ilk adımı birlikte attığımdan dolayı gerçekten çok mutluyum. Katıldığınızdan dolayı hepinize ayrıca teşekkür ederim.

Ülkemizin dört bir yandan kuşatılmaya çalışıldığı, Cumhuriyetimizin ilkelerine ve temel değerlerine büyük saldırıların olduğu, günümüz Türkiye’sinde, önemli bir tarihsel süreçten geçtiğimizin, toplumun tüm kesimleri artık bunun ciddiyetinde ve farkında. Biraz sonra açıklayacağım adaylık kararımın altında bu farkındalık yatmaktadır. Başta Ekonomik, Sosyal, Siyasal ve Kültürel sorunların, iç barışımızı ve huzurumuzu tehdit ettiği bu günlerde;

  • Milyonlarca insanımız açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamakta.

. • Çocuklarımız eğitim ve gelecek kaygısı taşımakta.

  • Yolsuzluk ve adaletsizlik had safhada.
  • Hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, kadına şiddet, ölüm, kavga almış başını gitmekte.
  • Halkımızın eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik hakları gasp edilmekte.
  • Adalet, demokrasi, Hukuk ve basın özgürlüğü de dahil olmak üzere tüm hakların tahrip edildiği bir dönemden geçmekteyiz.
  • Hak ve özgürlükler kuşatılmakta ve kısıtlanmakta…
  • Emek, barış ve demokrasi savunucuları susturulmak istenmekte.
  • Toplumun temel değerleri birer birer yok edilmekte.
  • Ve daha birçok konuda geleceğimiz karartılmakta ve çöküş hızla devam etmektedir.

Bahsettiğim bu konulara ek olarak; Gaziantep Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda olan bir kenttir. Ancak; Gaziantep’in Ekonomisi için, her ne kadar pembe tablo çizilse de, ekonomik verilere baktığımızda iç açıcı bir durum söz konusu değildir. Başta Suriyeliler sorunu olmak üzere fazlasıyla almış olduğu göç ile Kentin hem ekonomisi, hem de sosyal yapısında negatif anlamda değişimlere neden olmuştur. Bu konuda Türkiye’nin yükünü Gaziantep taşımaktadır. Suriyeliler sorununa ek olarak Gaziantep’in kanayan yarası eğitim, sağlık, ulaşım, güvenlik, çarpık yapılaşma ve haksız imar tadilatlarıdır. Oğuzeli ilçesine bağlı köyümden yola çıkarak, Barak bölgesinin sorunlarını dile getiren başta hizmet anlamında üvey çocuk muamelesi gören bölgenin, en önemli sorunu tarımsal sulamada ki yanlış ve yanlı politikalar sonucu mağdur olan hemşerilerimin, bu bölge insanın temsilcisi, savunucusu, öncüsü olmaktan gurur duyacağım.

Tüm ilçe ve köyler olmak üzere tabi ki ayrım olmamalı. Ama Barak Bölgesinin temsilinin de önemli bir konu olduğu gerçeğini inkar edemeyiz. Çiftçi bir ailenin ferdi olmamın yanı sıra Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde yıllardır çalışan ve yöneticilik yapan bir arkadaşınız olarak, Sanayicinin 2018 yılını hiçe sayması ve önünü görememesi sadece sanayiciyi değil tüm çalışanları, aileleri ile birlikte yüzbinleri ilgilendirmektedir. Kur farkındaki artış sebebiyle sanayici zor bir süreçten geçmektedir. AKP’nin Metal yorgunluğu sonucu işler bu hale gelmedi. Metal paslanmış, artık çürümüştür. Cumhuriyet Halk Partisi bu kötü durumun ciddi olarak farkındadır. Ülkenin geleceğini, temel değerlerini ilgilendiren sorunlar karşısında azimli ve akılcı adımlar atmaktadır. Buna katkı sunmak herkesin görevi olmalıdır. 24 Haziran seçimleri tarihi bir dönüm noktasıdır. Sizlerden aldığım umut, heyecan ile birlikte şahsıma verilecek her türlü görevden gurur duyacağımı ve gereğini fazlası ile yapacağımı da bilmenizi isterim. Tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar dilerim.” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.