Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Bu bir aldatmaca"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, kamuoyuna “çiftçiye destek ödemeleri öne alındı” şeklinde yansıtılan 2022 mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2022 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:48
Kaynak: İHA
"Bu bir aldatmaca"

CHP İl Başkanı Neşet Uçar yaptığı açıklamada, kamuoyuna yansıtılan 2023 Mart ayında yapılacak olan destekleme ödemelerinin ekim döneminde yapıldığı şeklinde oluşturulan algının aslında bir ‘aldatmaca’ olduğunu söyledi.    

ÇİFTÇİ PİYASANIN VİCDANINA TERK EDİLDİ

Mevcut iktidarın çiftçiyi piyasanın insafına terkettiğini belirten Başkan Uçar, ‘’AKP İktidarı 2023 mart ayında yapılacak destekleme ödemelerini Ziraat Bankası banka kartlarına mazot ve gübre alınması şartıyla 2022 Ekim-Kasım ayında kredi şeklinde yüklemiştir. Daha önceleri bu şartın olmaması nedeniyle piyasadan istediği gibi pazarlıkla alışveriş yapan çiftçi, şimdi ise yüzde 4 ile 10 komisyon kesintileri ile piyasanın insafına terkedilmiştir” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZ CHP İKTİDARINDA NEFES ALACAK

AKP iktidarının bu zamana kadar yürüttüğü tarıma yönelik politikaları eleştiren Uçar, ‘’AKP iktidarı çiftçimizi ve tarımımızı bitirmek için çiftçilerimizin hakettiği destekleme ödemelerini yaparken bile onlar üzerinden birilerine para kazandırmaktadır. Çiftçilerimizin ve tarımımızın üzerine karabasan gibi çöken bu iktidardan ülkemiz ilk seçim de kurtulacaktır. Çiftçilerimiz bizim uygulayacağımız tarım politikaları ile nefes alacaktır. Dünyada olası bir açlık ve gıda krizinden söz edilirken, AKP ne tarımsal üretimi düşünmekte ne de sofrasına ekmek götürmek için çalışan vatandaşı düşünmektedir’’ ifadelerini kullandı.

TARIM ÖDEMELERİ HER YILIN EKİM AYINDA YAPILMALI

Tarımsal destekleme ödemelerinin normalde her yılın ekim ayı içerisinde yapılması gerektiğini söyleyen Uçar, ‘’Ancak AKP iktidarı bunu yıllardır bir sonraki yılın Mart ayında yapıyordu. Ne hikmetse seçim dönemini girdiğimiz şu günlerde AKP şapkasından ‘ucube’ bir ödeme şekli çıkararak, güya ödemeleri öne aldı. Çiftçilerimizin hak ettiği paradan komisyon kestirdi. Şimdi çiftçilerimiz ellerinde banka kartlarıyla komisyonu az kesen mazot ve gübre satan işyerlerini araştırıyor. AKP İl başkanına sesleniyorum, ilimizde en az komisyon kesen işyeri neresi acaba, biliyorsa çiftçilerimizi oraya yönlendirelim’’ diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM REFA ÇIKMA SEÇİMİDİR

2023’de yapılacak olan seçimlerin bir tür refah mı yoksulluk mu seçimi olacağını dile getiren Uçar ‘’Önümüzdeki seçimler tüm vatandaşlarımızın olduğu kadar çiftçilerimizin de bütün bu üretim zorluğunu, yoksulluğu, açlığı, sefaleti görerek karar vereceği bir seçim olacaktır. Ya AKP’nin dayattığı ‘SEFALETİ’ seçecekler, ya da CHP’nin her kesimi kucaklayan ‘ÜRETEN VE HAKÇA PAYLAŞILAN’ iktidarını seçecekler” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.