Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu kavşakta bir terslik var

Gaziantep Üniversitesinin ana giriş kapısının önündeki kavşakta kazasız gün geçmiyor. Sürücüler ve çevredeki esnaf tedbir alınmasını bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2018 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 03:10
Kaynak: İHA
Bu kavşakta bir terslik var

SORUNLU KAVŞAK

Karataş’tan üniversiteye doğru gelen cadde ile tramvay hattının kesiştiği noktada hemen her gün trafik kazaları meydana geliyor. Daha çok yaralanmalı ya da maddi hasarlı olan kazaların sürücü hatalarından çok kavşağın standartlara uymaması nedeniyle yaşandığı ifade ediliyor. Karataş Bölgesinden üniversiteye doğru gelenler üniversite önünde karayolu ile tramvay hattının kesiştiği noktada doksan derecelik bir virajla sağa dönüyor. Çok sık kazaların yaşandığı bu bölgedeki kavşağın yeniden düzenlenmesi isteniliyor.

MOTOSİKLETLER İÇİN BÜYÜK TEHLİKE

Gaziantep Üniversitesinin önünde meydana gelen kazalara karışan araçların önemli bölümünün motosiklet olması dikkat çekiyor. Motosiklet sürücüleri karayolu ile tramvay hattının birleştiği noktadan sağa dönerken yol ile raylar arasındaki çukura düşünce kaza da kaçınılmaz oluyor. Kavşaktaki teknik eksiklikler ya da yanlışlıklar nedeniyle meydana gelen kazaların önüne geçilmemesi tepkilere neden oluyor.

ESNAF ÇÖZÜM BEKLİYOR

Üniversite karşısında işyeri bulunan esnaf, kazaların eksik olmadığı kavşağın yeniden düzenlenmesini istiyor. Yetkililerin sorunun çözümü için harekete geçmesini beklediklerini belirten esnaf, “Bu yolda bir terslik var. Çünkü burada kazasız gün geçmiyor. Vatandaşlar da biz esnaf da bu durumdan şikayetçiyiz. İlgili kuruluşların bu kavşakta teknik incelemeler yaparak sorunu tespit etmeleri ve çözümünü sağlamalarını bekliyoruz” şeklinde konuştular.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.