Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu sergi gezilmeye değer

Vatan uğruna hayatlarını veren şehitlerimizin hayat hikayelerinin yer aldığı Gaziantep’in Şehit Evlatları Sergisi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2017 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:04
Kaynak: İHA
Bu sergi gezilmeye değer

Gazeteci Okan Çelik tarafından hazırlanan ve Sanko Park’ın desteklediği serginin açılışını şehit aileleri birlikte yaptı. Duygusal anların yaşandığı serginin açılış kurdelesini Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hamza Bayındır, Türkeye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yeter, MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hamza Bayındır, Şehit Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, Türk Sağlık Sen Başkanı Kemal Kazak, ve şehit aileleri birlikte yaptı. Sanko Park AVM Giriş Fuayesi’nde açılan sergi Pazar gününe kadar açık kalacak.

Sergiyi hazırlayan gazeteci Okan Çelik, bir yıllık bir çalışmanın eseri olan sergide Gaziantep şehitlerinin yaşam hikayeleri ve fotoğraflarının yer aldığını söyledi. Şehit aileleri ile birebir röportajlar yaparak çalışmayı hazırladığını belirten Çelik, “Şehitlerimizin doğumdan ölüme fotoğrafları ve hayat hikayeleri yer alıyor. Şehitlerimizin sadece son yolculuğuna uğurlanırken değil, her zaman hatırlanması ve unutulmaması gerekiyor. Onlar bizim ölümsüz kahramanlarımız. Biz de Sanko Park’ı desteği ile böyle bir çalışma yaptık. Vatan için canlarını veren kahramanlarımızı herkesin tanımasını istedik. Gaziantep’te 250 civarında terör şehidi var” diye konuştu.

Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hamza Bayındır ise, açılan sergi nedeniyle Okan Çelik ve Sanko Park’a sonsuz teşekkürlerini ileterek, “Bizim evlatlarımız gözlerini kırpmadan Vatan için canlarını verdiler. Bu açılan sergi de bizleri üzse de onur duyduk. Evlatlarımızın kahramanlık hikayelerini herkesin okuması ve onları tanıması onur verici. Şehit babası olduğum için gurur duyuyorum. Şehitlerimizi herkes tanımalı. Sadece toprak altına gömüldüğü gün değil, her zaman akıllara gelmeli. Onlar ölümsüz kahramanlar. Bu sergide onların kahramanlıklarını herkesin görmesini sağlıyor” dedi.

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ise çok büyük emek harcanarak açılan serginin takdire şayan olduğunu söyledi. Taşdoğan, “Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.