Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURUN ESTETİĞİNDE YENİ DÖNEM “PİEZO RİNOPLASTİ”

Medical Park Gaziantep Hastanesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Op.Dr. Vasıl Ercüment Erbaş, ‘’Daha az şişlik ve morluk ile burun estetiğine yeni bir soluk getiren Ultrasonik Burun Estetiği ‘’Piezo’’ Cerrahisi hakkında bilgilendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2018 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:04
Kaynak: İHA
BURUN ESTETİĞİNDE YENİ DÖNEM “PİEZO RİNOPLASTİ”

Ülkemizde sınırlı sayıda estetik cerrahın uyguladığı bu yöntem hakkında Medical Park Gaziantep Hastanesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Op. Dr. Vasıl Ercüment Erbaş şunları söyledi;

’’Piezo Burun Estetiği ile burnun kemik dokusu kırılmadan şekillendirildiği ve çevredeki damar yapıları zarar görmediği için ve ameliyat kapalı teknikle ve tamponsuz yapılabildiği için ameliyat sonrası hastaların morluk ve şişlikleri neredeyse hiç olmamaktadır ve 2. gün işine dönebilmektedirler. Eskiden uygulanan klasik yöntemde, keskiler ve çekiç yardımı ile burun kemeri alınıyor, burnun yan duvarları daraltılıyordu ve burun kemiğine ciddi bir travma uygulanıyordu. Bunun sonucunda hem şişlik ve morluk çok fazla oluyordu hem de nekahat dönemi uzun sürüyordu. Şimdi ise kemik yapısına hiç zarar vermeden ,istediğimiz ve planladığımız oranlarda düzgün işlemler yapıyoruz. Böylelikle kemik yapısı düzenli ve milimetrik olarak şekillendirildiği için revizyon ameliyata da minimal oranda gerek kalıyor.

Ameliyat sonrası morluk ve şişlikler çok az olduğu için hastaya, hem moral açısından çok iyi gelmekte hem de kısa sürede iyileşip gündelik hayatına devam edebilmektedir.

Son olarak Op. Dr. Vasıl Ercüment Erbaş operasyonlarda doktor faktörünün de önemine değindi. Erbaş, ‘‘Burun estetiği dünyadaki en zor ve komplike estetik ameliyatlarından biridir. Özellikle burun İle uğrasan spesifik çalışan doktorlar bu ameliyatlarda daha başarılı olabilmektedir. İyi bir doktorun özellikle estetikle uğraşan, teknolojiyi iyi takip eden ve kendini sürekli yenilemesini bilen özelliklere sahip olması gerektiğine inanıyorum’ dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.