Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BÜSEM, SANAYİ KENTİ GAZİANTEP’İN YENİ YÜZÜ OLACAK

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2019 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 22:39
Kaynak: İHA
BÜSEM, SANAYİ KENTİ GAZİANTEP’İN YENİ YÜZÜ OLACAK

Şehitkamil ilçesi Taşlıca Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi (BÜSEM) Projesi kapsamında yol açma çalışmaları başlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda açacağı yolları, eski Nizip yoluna bağlayacak, yolların genişliği ise 25, 35 ve 50 metre arasında değişecek. 

Güçlü sanayisiyle üretimde adeta dünya markası olan Gazi şehir, hem çarpık kentleşmenin önüne geçebilmek hem de dağınık vaziyette üretim yapmak zorunda kalan bazı sektörleri, bir çatı altında toplamayı amaçladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 31 Mart 2019 Mahalli Seçimleri öncesinde açıkladığı BÜSEM Projesi’ne yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Yaklaşık 2 bin 100 dönüme; ayakkabıcılar, fıstıkçılar, gıda toptancıları, nakliyeciler ve TIR dorsecileri tek bir merkezde toplayacak olan BÜSEM, sanayi kentin yeni imajı olacak. Merkezin hayata geçirilmesi için yoğun bir tempoyla çalışan Fen İşleri Daire Başkanlığı, kent merkezinden BÜSEM’i birbirine bağlayacak yeni yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Kent merkezinde kalan meslek gruplarının, şehir dışına ve otoyol kenarına taşınmasına yönelik onaylanan imar planlarının ardından hazırlanan proje kapsamında; ayakkabıcılara 800 dönüm, TIR dorse imalatçılarına 390 dönüm, fıstıkçılara 395 dönüm gıda toptancılarına 243 dönüm ve nakliyatçılara 243 dönüm ayrıldı.

Yol açma çalışmalarında; 12 adet kamyon, 1 adet rok, 5 adet kırıcı, 2 adet su tankeriyle 1 adet greyder iş makinaları kullanan Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları en kısa sürede tamamlayacak.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.