Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükekşi, "Gençlerimize güveniyoruz"

Gaziantep Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2020 00:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 20:42
Kaynak: İHA
Büyükekşi, "Gençlerimize güveniyoruz"

Gaziantep Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "19 Mayıs, geçmişi şanlı zaferlerle dolu olan milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan düşkünlüğünün göstergesidir" diye konuştu.

O MEŞALE YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM EDECEK

Başkan Mehmet Büyükekşi mesajında, 19 Mayıs 1919'un şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadeleyi başlatmak amacıyla Samsun'a çıktıkları tarih olan 19 Mayıs'ın 101. yılını büyük bir coşku, heyecan ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan istiklal meşalesinin Amasya, Sivas ve Erzurum'un adından tüm Anadolu'yu dalga dalga aydınlatarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu ifade eden Başkan Büyükekşi, "Samsun'da yakılan İstiklal meşalesi, bağımsızlık mücadelesi veren onlarca millete de örnek olmuştur. O meşale ilelebet yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

GENÇLERİMİZ, GELECEĞİMİZİN GÜVENCESİDİR

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti'ni genç nesillere emanet ettiğine dikkat çeken Gaziantep FK Yönetim Kurulu Başkanı Büyükekşi, şöyle devam etti: "19 Mayıs'ı gençlere bayram olarak armağan eden Atatürk, genç Türkiye Cumhuriyeti'ni de geleceğimizin güvencesi olan gençlerimize emanet etmiştir. Çünkü gençlik gelecektir. Gençliği olmayan bir milletin geleceği de olmaz. Atatürk, 'Cumhuriyeti biz kurduk, O'nu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz' diyerek, gençlere olan güvenini göstermiştir. Gençlerimizin bu sorumluluğu büyük bir başarı ile yerine getirerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşayacağına olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu eşsiz vatanı bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz."

"SPORSUZ BİR MİLLET GERİLEMEYE MAHKUMDUR"

Atatürk'ün spora ve sporcuya en çok değer veren liderlerden biri olduğuna da dikkat çeken Başkan Büyükekşi, Atatürk'ün, "Sporsuz bir millet gerilemeye mahkumdur. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim." şeklindeki sözlerinin ışığında Türk sporunun gelişimine katkı sağlamak için çalıştıklarını ifade etti. Büyükekşi, "Gaziantep FK olarak, Atatürk'ün bu anlamlı sözlerinin ışığında, sporun gelişmesi, tabana yayılması ve dolayısıyla daha geniş kitlelerin sporla buluşması için büyük gayret içerisindeyiz. Bu amaçla oluşturduğumuz gençlik platformu ile gençlerimizin sporun yanında hayatın her alanında geleceğe daha iyi hazırlanmalarını hedefliyoruz. KOVİD-19 salgını dolayısıyla çalışmaları yavaşlayan 4200 kişilik gençlik platformumuzla ilgili çalışmalarımız salgının atlatılmasının ardından yeniden hız kazanacaktır" diye açıklamada bulundu.

RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

İslam alemi olarak Ramazan ayının ardından bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın manevi huzurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını da kaydeden Büyükekşi, şunları söyledi: "Müslümanlar olarak başı rahmet, ortası bereket, sonu da mağfiret olan mübarek Ramazan ayının ardından Ramazan bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile İslam aleminin bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ile mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, bayramın tüm insanlığa sağlık, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim."

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.