Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BÜYÜKŞEHİR 264 BİN LİTRE SÜT DAĞITTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni tip Koronavirüs’le (COVİD-19) mücadelede koruyucu önleyici tedbirlere yönelik çalışmalar sürdürülürken salgın sürecinde anne adayları unutulmadı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2020 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2023 03:50
Kaynak: İHA
BÜYÜKŞEHİR 264 BİN LİTRE SÜT DAĞITTI

Anneye Süt Bebeğe Can Projesi çerçevesinde, İl Sağlık Müdürlüğünce belirlenen ya da başvuru yapan gebeler için virüsün ülke genelinde etkisini sürdürdüğü yaklaşık 5 aylık süreçte toplamda 264 bin litre süt dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesince toplum sağlığına yönelik hayata geçirilen Anneye Süt Bebeğe Can projesi kapsamında pandemi döneminde rutin çalışma anlayışı korunarak İl Sağlık Müdürlüğü’nün tespit ettiği veya başvuru yapan hamile anne adayları için düzenli olarak 45 günde bir 12 litre süt, üreticilerden temin edilerek sterilizasyon ve paketleme işlemlerinin ardından anne adaylarının evlerine bırakılıyor. Salgının başladığı 11 Mart tarihinden bu güne ise 6 araç ve 20 personel ile 63 bin kilometre yol kat edilerek 264 bin litre süt dağıtımı gerçekleştirildi.

Anneye Süt Bebeğe Can Projesi ile Gaziantep’e bağlı tüm ilçelerde şimdiye kadar toplamda 780 mahallede ikamet eden gebe vatandaşlara süt dağıtımı yapıldı.

Öte yandan 16 Aralık 2019 tarihinde işleyişe geçen projede, 37 bin 500 koli diğer bir deyişle 450 bin litre süt, anne adaylarıyla buluşturuldu. 18 araç ve 40 personelle 90 bin kilometre yol kat edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.