Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir Belediyesi engellileri unutmuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 78 engelli vatandaşa akülü ve manuel tekerlekli sandalye, beyaz baston ile konuşan saat dağıtımı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2018 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 06:51
Kaynak: İHA
Büyükşehir Belediyesi engellileri unutmuyor

Talat Özkarslı Spor Salonu'nda düzenlenen törene Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de katıldı. Törende katılımcılara açıklamalarda bulunan Gül, istikrarı kalıcı hale getirerek, Türkiye'yi, ekonomide dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına koyacaklarını söyledi.

Gül, birilerinin Türkiye'nin büyümesini ve gelişmesini istemediğini belirterek, "Türkiye'nin büyümesini istemeyenler, asla başarıya ulaşamayacaklar" dedi.

Kişi başına 25 bin dolar milli gelire ulaştıracaklarını belirten Gül, “Hem Gaziantepimize hem ülkemize çok büyük yatırımlar yaptık. 30 milyarın üzerinde Gaziantepimize yatırımlar yaptık. Bu hizmetleri devam ettirmek istiyoruz. Elbette daha yapacak çok şeyimiz var. 'Her şeyi bitirdik, her şeyi yaptık' demiyoruz ama çok önemli işler yaptık, bundan sonra da önemli işler yapmaya kararlıyız” diye konuştu.

ENGELSİZ KENT OLACAĞIZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, halka hizmet etmenin Hakk’a hizmet olduğunu ifade ederek, “Biz bir yola çıktık. Bu yol insana hizmet yolculuğu. Kimi engelli, kimi engelsiz. Biz artık tanımı değiştiriyoruz. Engel elde, ayakta, gözde, kulakta değildir engel yaşarmayan gözde, hissetmeyen kalptedir. Siz engelli değilsiniz. Nasıl çocuk ve kadın dostu kent olacaksak bir hedefimiz daha var ‘Engelli dostu kenti’ olacağız. Engelsiz kent olacağız” dedi.

İlçe belediye başkanlarına da engellilere verdiği destekten dolayı teşekkür eden Şahin, “Amacımız eğitimde, sağlıkta, istihdamda, ulaşılabilirlikte önce engellilerdir. Bu talimatı veren de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Liderimizden aldığımız talimatla 16 yıldan bu yana çalışıyoruz. Yapacak çok işimiz var. Şimdi artık uzmanlaşma zamanı. Bedensel engellinin ihtiyacı farklı, görme engellinin ihtiyacı farkı. İşitme engellinin ihtiyacı farklı, zihinsel engellinin farklı. Ne yaptık uzmanlaştık. Down sendromlular için, otistikler için, çölyak hastaları için özel çalışıyoruz. Çünkü siz çok özelsiniz. Çünkü siz çok güzelsiniz. En önemli şey güven ve istikrar” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi ise engellilerin yaşadığı sıkıntıları anlatarak, engellilere verdiği destekten dolayı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Çelebi, son 4 yılda toplam 2 bin 700 adet medikal malzemesi dağıtımı yaptıklarını, bu dağıtımların bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından 78 engelli vatandaşa akülü araç, beyaz baston, sesli kol saati, tekerlekli sandalye ve medikal malzeme dağıtıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.