Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir, fedakarca çalışan aile hekimlerini unutmadı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Corona Virüs (COVID-19) Salgını’na karşı yürüttüğü mücadeleye bir yenisini daha ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2020 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:32
Kaynak: İHA
Büyükşehir, fedakarca çalışan aile hekimlerini unutmadı

Gaziantep Ticaret Odası’yla yürütülen ortak çalışmayla Şehir merkezinde bulunan aile sağlığı merkezinde görev yapan aile hekimlerine 514 tane yüz siperliği ve maske dağıtıldı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafında “pandemi” yani küresel bir salgın olarak ilan edilen Corona Virüse karşı Türkiye’de de etkin mücadele devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, salgına karşı fedakârca çalışan sağlık çalışanlarının yanında olarak, tedbirlerini almalarında yardımcı oluyor. Gaziantep Ticaret Odası ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın salgına karşı mücadelede önem atfettiği, filyasyon çalışmalarında da destek sağlayan aile hekimlerinin maske ile yüz siperi ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçildi. Bu kapsamda Şahinbey’de 270, Şehitkâmil’de ise 244 aile hekimine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) tarafından üretilen maskelerle Ticaret Odası’nın sağladığı yüz siperlikleri dağıtıldı. Büyükşehir ekiplerince yapılan dağıtımlarla yoğun mesai harcayan 514 hekim yeni siperlik ve maskelerini kullanmaya başladı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde bulunan aile sağlığı merkezlerinin dezenfekte çalışmalarına devam ediyor. Tedarik edilen yeni tedbir malzemeleriyle tanı ve takip konusunda önemli bir basamak olan aile hekimlerinin virüse karşı korunması hedefleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.