Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BÜYÜKŞEHİR, GÜNDE 12 BİN KİŞİYİ GÖNÜL SOFRASINDA BULUŞTURUYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında her gün 6 noktaya kurduğu iftar çadırında 12 bin kişiye iftar yemeği veriyor, bir ay boyunca toplam 360 bin kişiye iftar yaptırmayı hedefine aldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2019 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2023 20:57
Kaynak: İHA
BÜYÜKŞEHİR, GÜNDE 12 BİN KİŞİYİ GÖNÜL SOFRASINDA BULUŞTURUYOR

Ramazan ayını; birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşmak, yoksulluğu hissetmek ve zenginle fakirin buluşması olarak değerlendiren Büyükşehir, ramazanın ruhuna uygun çalışmalarla farkındalık oluşturdu.

Ramazanda, Gazianteplilerin manevi hayatına dokunan kültürel etkinliklerin yanı sıra iftar sofraları da kuran Büyükşehir, her gün 12 bin kişiyi iftar vaktinde bir araya getiriyor. Çoğu zaman iftar sofralarını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, vatandaşlarla oruç açmanın huzurunu yaşadı.

Gaziantep merkezde 6 ayrı noktaya kurulan iftar çadırında, çeşitli nedenlerle iftara yetişemeyen vatandaşlar, üç çeşit sıcak yemekle orucunu açtıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ve ekibine hayır duası okuyor.

Gaziantep Üniversitesi Atakent Parkı, Şehreküstü İtfaiyesi yanı Talat Özkarslı Spor Salonu önü, Kayaönü İtfaiyesi içi, Düztepe Çamlık Parkı içi, Karataş Mahallesi 103410 Cadde (Şahinbey Kavaklık Rotary Aile Sağlığı Merkezi karşısı) ve GAR binası önündeki iftar çadırı ramazanda vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

Ramazan ayında; Araban, İslahiye, Karkamış, Nizip, Nurdağı, Oğuzeli ve Yavuzeli olmak üzeri 7 taşra ilçesinde ramazan iftarı verilmeye devam edilecek. Yetim, yoksul ailelere yönelik ziyaretlerin yanı sıra şehit aileleri, gazi, öksüz, yetim, engelli ve yaşlılar için iftar buluşmaları gerçekleştirilecek.

İhtiyaçlı ailelere 80 bin gıda paketi dağıtılması planlanan ramazan boyunca, iftar çadırları ve aşevleri dahil yaklaşık 360 bin kişiye iftar hizmeti verilmesi hedefleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.