Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir, kreşleriyle göz doldurdu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in göreve gelmesiyle birlikte hizmete alınan anaokulu, kreş ve gündüz bakımevleriyle, anne olan kadın belediye çalışanları rahatladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2019 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:43
Kaynak: İHA
Büyükşehir, kreşleriyle göz doldurdu

03-06 yaş aralığındaki çocuklar, hem değerler eğitimiyle donatıldı, hem de oyunlarla hoşça vakit geçirdi. 2014-2019 yıllarında 1500 çocuk, kreşlerden yararlandı. 

Gönül belediyeciliğinde bir model olan büyükşehir, yoğun iş hayatında yer alan anneleri unutmadı. Annelerin bir yandan bebeğinin beşiğini sallarken diğer taraftan yemeğini yaptığını dillendiren başkan Fatma Şahin, iş dünyasında “Ben de Varım” diyen çalışan annelerin gözünü arkada bırakmadı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğüne bağlı Merkez Kreş ve Gündüz Bakımevi ile İbrahimli Kreş ve Gündüz Bakım Evi, 2014 yılından bu yana hizmet veriyor. Çocuklara; İngilizce, drama, değerler eğitimi, sanat, akıl ve zekâ oyunları, halk oyunları başta olmak üzere değişik branşlarda eğitim verildi, böylece çocukların yeteneklerinin keşfedilmesi sağlandı.

Alanında uzman eğitmenler gözetiminde, güvenli bir ortamda çocuklara eğlenerek öğrenme fırsatı veren ücretli kreş ve gündüz bakımevlerinden öncelikle belediye çalışanları olmak üzere tüm çalışan anneler yararlandı.

KURBANBABA ANAOKULU ÇOCUKLARA UMUT OLDU

Gaziantep’teki tüm mahallelere eşit hizmet götürmeyi kendine ilke edinen büyükşehir, 2014 yılında açılan Kurbanbaba Sosyal Tesisi Mutlu Anaokulu’nda sosyoekonomik durumu düşük ailelerin çocuklarına eğitim veriyor. Daha iyi bir geleceğin temel taşı olarak nitelendirilen okul öncesi eğitimi alamayan çocuklara umut oldu. 6 yaşındaki miniklere ücretsiz eğitim veren anaokulundan her yıl 100 öğrenci faydalandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı projelerle yeni dönemde kreş ve gündüz bakım evinin sayısını artırarak birçok çalışan anneye destek olmaya devam edecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.