Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir sömestir tatiline hazır

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sömestir tatiline hazırlanan öğrenciler için 22 Ocak-2 Şubat 2018 tarihleri arasında ücretsiz kurslar düzenleyecek. Kurslarda, öğrencilerin hem boş zamanı değerlendirilecek, hem de el becerileri geliştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:22
Kaynak: İHA
Büyükşehir sömestir tatiline hazır

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı faaliyet gösteren Gezegenevi ve Bilim Merkezi, Çocuk Sanat Merkezi, Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM) ile Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde minik öğrencilere yönelik çeşitli özel kurslar açılacak. Kurslara başvuru süresi yarın sona erecek.

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI GEZEGENEVİNDE

Gezegenevi ve Bilim Merkezinde Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) uygulamaları kapsamında robotik kodlama, küçük mühendisler, astronomi atölyelerinin yanı sıra Fizik, Kimya ve Biyoloji gibi temel bilimlerin, evrende nasıl işlediğini anlatan basit makineler, çubuklarla inşaat, günışığım ve dengeyi tasvir eden sihirli pipetler atölyeleriyle öğrenciler eğlenerek, yaşayarak öğrenecek. Ayrıca ressam robot, astronot çocuk ve roket yapalım atölyeleri de anasınıfına giden 03-07 yaş arası çocuklara bilimi sevdirmek, el ve göz koordinasyonlarını geliştirmek için hazırlanan atölyeler olacak. Atölyelerde uzman eğitmenler eşliğinde bir buçuk saat sürecek eğitimler verilecek.

EL BECERİLERİ GELİŞECEK

Çocuk Sanat Merkezi’nde, 07-16 yaş grubu tüm çocuklar birbirinden renkli ve yaratıcı kurslarda kendini geliştirecek. Tasarım, drama, resim, ebru, mozaik, seramik ve el sanatlarında 15 gün boyunca Gaziantep Sanat Merkezi'nde çocukların yetenekleri açığa çıkarılacak.

KÜÇÜK GURMELER MUTFAKTA

Gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" giren Gaziantep’in zengin sofrası Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM)’de, küçük çocuklara öğretilecek. Gaziantep mutfağına ait yöresel, yapımı kolay ama lezzetli yemeklerden oluşan menü ile çocuklar, güzel bir tatil geçirmesi için 15 tatilde küçük gurmeler mutfağa davet edilecek. Üç gruptan oluşacak 08-11 yaş grupları, pazartesi ve salı günleri mutfakta yemek yapmanın mutluluğunu yaşayacak. 11-15 yaş grubu ise perşembe -cuma günleri Gaziantep yemeklerin ve tatlıların yapımını öğrenecek. Kişisel becerilerini sergileyecekler. Dönem boyunca kalem tutan minik eller, mutfak malzemelerini tutmayı öğrenecek, mutfağı keşfedecek. Eğitim, şefler tarafından verilecek. Çocuklar, iki haftada dört kez eğitime girecek. Etkinliğin bitiminde miniklere, katılım belgesi verilecek.AHŞAP OYUNCAK VE BEZ BEBEK ATÖLYELERİ

Sömestir tatilinin tadını çıkaracak çocuklar, Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde düzenlenecek olan “Ahşap Oyuncak Atölyesi” ve “Bez Bebek Atölyesi” etkinlikleriyle tatilde kendilerine ait oyuncaklar yaparak eğlenceli vakit geçirme imkanı bulacak. Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneğinin ve Kültür Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Ustaları ile UNESCO Miras Elçileri üyeleri tarafından 24-28 Ocak 2018 tarihlerinde, Ahşap Oyuncak Atölyesi 06-10 yaş grubu çocuklarla yapılacak. 30 Ocak-03 Şubat tarihlerinde ise 7-12 yaş grubuyla “Bez Bebek Atölyesi” düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında çocuklar sağlıklı oyuncaklarla tanıştırılarak el becerileri geliştirilerek ahşap oyuncak ve bez bebekler üzerine tatlı sohbetler edilecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından sömestir tatiline yönelik açılacak kurslara yoğun ilgi bekleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.