Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir zabıtasından örnek çalışma

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Tüketicileri Bilinçlendirmeye yönelik çalışmaları ile örnek olmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2017 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:34
Kaynak: İHA
Büyükşehir zabıtasından örnek çalışma

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Tüketicileri Bilinçlendirmeye yönelik çalışmaları ile örnek olmaya devam ediyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın katkıları, Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü işbirliği ile tüketici haklarını koruma, tüketicileri bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında çeşitli projeleri hayata geçiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, Kahramanmaraş Ticaret İl Müdürlüğü ile çalışmalar hakkında bilgi paylaştı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'nı ziyaret eden Kahramanmaraş Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar, 'Bir kentin ticari ve sosyal yaşamının istikrarı ve huzuru için çalışmalarını sürdüren zabıta teşkilatının bu yoğun tempo içerisinde faaliyetlerine sosyal sorumluluk projelerini eklemesini takdirle karşıladıklarını' söyledi.

Ahmet Uçar, 'Zabıta Daire Başkanlığı ekibini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bu özverili çalışmanın tüm illere örnek olmasını temenni ediyorum'  diye konuştu.

Gaziantep İl Müdürü Bilal Yazıcı, 'Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları Birimi, öğrencilere, vatandaşlara ve esnafımıza yönelik bilgilendirme seminerleri ile farkındalık projelerini hayata geçirmiştir. AVM'ler ve şehrimizin çeşitli caddelerinde stantlar kurup, broşürler dağıtarak, esnafımıza etiket yönetmeliği el broşürleri hazırlayarak, bilgilendirme yaparak sorunu olanların sorunlarını dinleyerek gerekli birimlere yönlendirdikleri için Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerine, Bakanlığımız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Gaziantep İl Müdürlüğü olarak kendilerini desteklemeye devam edeceğiz' diye konuştu.

Zabıta Daire Başkanı M. Salih Yıldırım, 'Bilinçli tüketimin, tüketiciler için en üst düzeyde faydayı sunarken, ülkemizin ve dünyamızın sahip olduğu kıt kaynakların da doğru, eşit ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. Bugüne kadar 2500 esnafa etiket yönetmeliği hakkında, 3000 öğrenciye, 1000 sağlık çalışanına ve 500 muhtara tüketici hakları konusunda bilgilendirme eğitimleri verdiklerini, 2018 yılında 20 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini' dile getirdi.

Eğitimlere katılanların çeşitliği, ulaştıkları geniş hedef kitle ile tüketici hakları konusunda geniş bir bakış açısı yakaladıklarını söyleyen M. Salih Yıldırım, 'Tüketici olarak herkesin bilmesi gereken önemli hakları var. 1985 yılında ülkemizin de imzaladığı BM Evrensel Tüketici Hakları Beyannamesine göre; Temel gereksinimlerin giderilmesi, sağlık ve güven duyma hakkı, piyasaya sunulan mal ve hizmetler hakkında tüketicilerin eksiksiz, doğru bilgiyi ulaşması, benzerleri mal ve hizmetlerin serbestçe seçilmesi hakkı, eğitilme, ekonomik çıkarlarını koruma ve tazmin etme, tüketicilerin temsil edilmesi ve sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını içermektedir.

Kahramanmaraş Ticaret İl Müdürümüze nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor; deneyim paylaşımına her zaman hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Amacımız tüketicilerimizin sağlık ve güvenliğini korumak. Sorun yaşandıktan sonra çözüm bulmak yerine sorun yaşanmadan, gerekli önlemleri almak için elimizden geleni yapıyoruz' dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.