Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyüleyen konser

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mezunları Türk Müziği Topluluğu konseri düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2019 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:57
Kaynak: İHA
Büyüleyen konser

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Konferans Salonu’ndaki konseri, başkan Fatma Şahin ve salonu dolduran izleyiciler ilgiyle takip etti. Genel sanat yönetmenliği ve şefliğini İnci Çayırlı’nın yaptığı konserde, Türk Sanat Müziği’nin farklı makamlarında eşsiz eserler seslendirildi. Duygulara hitap eden şarkılarla izleyenleri büyüleyen topluluk, büyük beğeni topladı.

Solist Murat Sıvacı, 2012 yılında vefat eden daha önce toplulukta görev alan Halil Karaduman’ı andı, Başkan Şahin’e, Güvenevler Sanat ve Eğitim Merkezi’ne Halil Karaduman’ın isminin verildiği için teşekkür etti. Sanatçının anısına “Leyla” şarkısını seslendiren Sıvacı’yı, izleyiciler ayakta alkışladı.

Konserin sonunda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Marka şehir bugün İnci Çayırlı’nın yönetimindeki konserle yeniden markalaştı. Sanatıyla, sanatçısıyla yükselen Gaziantep için buradayız. Halil Karaduman kardeşimizi rahmetle şükranla anıyoruz. Devlerin aşkı büyük olur diyor, İTÜ farkını da alkışlıyorum. Şehrim adına, bütün izleyiciler adına teşekkür ediyorum. Hakikaten ruhumuza ve bütün duygularımıza hitap ettiniz. Sanatın nasıl rahatlattığı ve maneviyatına bizi şahit ettiniz” diye konuştu.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu ise, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın selamlarını ileterek, başkan Şahin’in öğrencilik döneminde kendisinin yeni akademisyen olduğunu hatırlattı.

Karaosmanoğlu, “Biz mezunlarımızı sıkı takip eden bir bölümüz. Fatma Hanım gençken de şimdiki kadar güler yüzlü, şimdiki gibi zarif ve ilgiliydi. İTÜ birçok kişi yetiştirdi. Ama Fatma Hanım bir kadın olarak en üst mertebelere gelmiş çok kıymetli bir mezunumuz, sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

Başkan Şahin’e çalışmaları ve etkinlikten dolayı İTÜ Mezunları Derneği tarafından plaket verildi. Öte yandan başkan Şahin, koroyla birlikte “Bugün yine gönlümün bahçesinde gezindim” şarkısını seslendirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.