Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çağdaş Bilgi Koleji’nde 25 Aralık kutlaması

Özel Çağdaş Bilgi Okulları Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda hüzünlü anlar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2018 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:29
Kaynak: İHA
Çağdaş Bilgi Koleji’nde 25 Aralık kutlaması

Program aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. Gaziantep Harp Malülü Gaziler Yetimleri Derneği Şube Başkanı Hasan Basri Yılmaz, Araştırmacı Asım Mıhcıoğlu, Gaziantep Sedef ustası Ahmet Bıyık, Kutnu ustası Kasım Kaygın'ında katıldığı etkinlikte Gaziantep kültürü sergilendi. Özel Çağdaş Bilgi Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Ayıntap Destanı isimli Oratorya ve Drama gösterisinde sayı ve silah bakımından kat kat güçlü olan işgal kuvvetlerine karşı 11 ay boyunca büyük bir kahramanlık örneği gösteren Antep savunmasını sahneledikleri   gösteride izleyenlere duygusal anlar yaşattılar.

Gaziantep'in geleneksel meslek grupları tanıtım ve sunumunun ardından ; Özel Çağdaş Bilgi Okulları Ortaokul öğrencilerinin Orkestrasının seslendirdiği Gönül gurbet ele varma, evlerinde bir ipekten halı var, haşıl türküsü, iğne attım tarlaya türküleri seslendirildi. Lise öğrencilerinin hazırlamış olduğu Gaziantep Yöresinin Demirci ve Zellocan oyunları ile etkinlik sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.