Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çağdaş’lı öğrencilerden projeler

Çağdaş Bilgi Okulları öğrencilerinin hazırlamış oldukları projeler izleyenleri büyüledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2018 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:24
Kaynak: İHA
Çağdaş’lı öğrencilerden projeler

“Geleceğin Dili Kodlama “ diyen öğrenciler çalışmalarına son hızla devam eden ve her kademesinde uyguladığı Robotik & Kodlama dersinin bu yılki etkinlikleriyle tamamlandı.

İlkokul kademesinde yer alan öğrenciler ”Atık Maddelere Hayat Ver” adını verdikleri projelerini sundu. Proje kapsamında notalara gerekli programlama dillerinde kodlayarak, geri dönüşüme katkı sağlayacak malzemelerle hazırladıkları müzik aletlerine bağlandı. Öğrencilerin komutuyla çalışan projenin sunumu, okul marşını çalarak son buldu.

Ortaokul kademesindeki öğrenciler, kendine belirtilen yolu takip edebilme, park sensörlü arabaya dönüşebilme, tanımlanan süre içerisinde hırsızı yakalayabilme gibi görevleri üstlenip sesli ve ışıklı uyarı verebilen robotları tanıttılar.

Lise kademesindeki öğrenciler Ardunio desteğiyle hazırlayıp joystick ile kontrol edebildikleri Basketball Oyun Konsolu projesi, sunumunun gözdeleri arasında yer aldı.

Çağdaş Bilgi Okulları Kurucu Temsilcisi Figen Durukan Yetkin, öğrencilerin teknolojiye dokunabilmeyi, robotlarla çalışabilmeyi çok sevdiklerini belirterek bu tarz projelere hız kesmeden devam edeceklerini söyledi. Sayın Yetkin, öğrencilerin çalışmalarından dolayı ve destek veren öğretmenleri Sevil İleri’ye teşekkür ederek başarılarını devamını diledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.