Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CAHİDE ile aç sokak hayvanı yok

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2021 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:17
Kaynak: İHA
CAHİDE ile aç sokak hayvanı yok

Gaziantep Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) koronavirüs tedbirleri kapsamında bayramı da içine alan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanlarının aç kalmaması için Gaziantep'in belirli noktalarına 4 tona yakın mama ve yemek artığı dağıttı.

Gaziantep Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) koronavirüs ile mücadele kapsamında, bayramı da içine alan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında sokaktaki can dostlarımızın aç kalmaması için harekete geçti.

Sokak hayvanlarının yaşam mücadelesi verdiği alanlarda besleme programı başlatıldı. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Dülük Baba, Alleben Göleti civarında bulunan kedi ve köpekler, Şehreküstü Meydanı, Kırkayak Parkı, Maarif Kavşağı, Tam-Med Hastanesi civarı, cami avluları, otoban kenarlarında ise güvercinler için yem atılarak onların beslenmesi sağlandı. Pandemi yasakları boyunca 17 günde Gaziantep'in çeşitli noktalarında kedi ve köpekler için yaklaşık 4 tona yakın mama ve yemek artığı, kuşlar için ise 5 farklı noktaya 50 şer kilo yem dağıtan ve su bırakan dernek görevlilerinin etrafını saran hayvanlar adeta teşekkür eder gibiydi.

Canlı Hayatını İyileştirme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güneş, “Dernek olarak sokaktaki canları ücretsiz tedavi etmenin yanı sıra zaten her gün Gaziantep'teki birçok noktaya mama ve su bırakıyorduk. Bize bu konuda destek veren işletmeler sayesinde canları doyurabiliyoruz. Ancak kısıtlamada birçok yer kapalı olduğu için yiyecek toparlama konusunda zorlanıyoruz. Yine de onları aç bırakmamak için günler öncesinden planlarımızı yaptık. Canlar gönüllülerimizin de desteği ile aç kalmadı. Zor günlerde herkesin duyarlı olması gerekiyor. Özellikle ekmekler çöpe gitmesin. Her evde yemek sonrası sofralarda kalanlar oluyor, yemek artıklarının plastik kaplara koyup evin önüne bırakılması yeterli olur. Böylece sokaktaki kedi, köpek ve kuşlar aç ve susuz kalmamış olur. Diğer yandan vatandaşlarımız mahallelerinde bulunan kedi ve köpeklerin durumları ile ilgili Gaziantep Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, belediye ve bizi arayarak yardım isteyebilirler.”dedi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.