Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalışıyor Ama Yapamıyor Musun? başlıklı seminer

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi (PDR-MER), öğrencilere ders çalışma konusunda yöntemleri göstermek ve ders çalışırken verim almalarını sağlamak amacıyla “Çalışıyor Ama Yapamıyor Musun?” başlıklı seminer düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2018 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:10
Kaynak: İHA
Çalışıyor Ama Yapamıyor Musun? başlıklı seminer

Seminere HKÜ öğrencileri ve Oğuzeli ilçesinde bulunan 12. Sınıf lise öğrencileri katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerin konuğu ise HKÜ Psikoloji Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökçen Aydın oldu. “Etkili Çalışmayı Gel Bir De Bizden Dinle” konulu sunumuyla öğrencilere etkili çalışma tüyolarını gösteren Aydın, ders çalışmanın bir sürü yolu olduğunu ve bunun belirli sınırlamalarla kısıtlanmaması gerektiğini ifade etti.

GERÇEKÇİ HEDEFLERİNİZ OLSUN

Hedef belirlerken somut ve gerçekçi olmanın önemine dikkat çeken Gökçen aydın: Montaıgne’nin ünlü sözüne de dikkat çekerek “ Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez” dedi. Bu yüzden öğrencilerin gerçekleşmesi mümkün olan hedefler koyarak ilerlemelerinin etkili bir yöntem olacağının altını çizdi.

Etkili çalışma yöntemlerini sekiz başlık altında aktaran Yrd. Doç. Dr. Gökçen Aydın, sunum kapsamında; Öğrenme stilleri (görsel, işitsel, kinestetik), Hedef Belirleme, Eleştirel Düşünme, Sınava Hazırlık, Etkili Okuma, Ders Kitabı İşaretleme, Etkili Not Alma ve Akademik Yazma konularındaki bilgilerini öğrencilerle paylaştı. Sunumun sonunda öğrencilere katılım belgesi verildi.

Semineri organize eden HKÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi (PDR-MER) ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Öğrenci Topluluğu, öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik farklı konularda bilgi edinmelerini amaçlayan seminerlere devam edeceklerini dile getirdi.

Soru-cevap şeklinde devam eden program sonunda HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay, Yrd. Doç. Dr. Gökçen Aydın’a teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.