Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cemil Alevli Koleji 21.Ulusal Seçim Konferansında

Bursa'da gerçekleştirilen EYP Turkey 21. Ulusal Seçim Konferansına katılarak etkinliklerin gözdesi haline gelen Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Koleji öğrencileri konferanstaki bir çok etkinlikte aktif görevler alarak çeşitli sunumlar gerçekleştir

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:07
Kaynak: İHA
Cemil Alevli Koleji 21.Ulusal Seçim Konferansında

EYP Turkey 21. Ulusal Seçim Konferansı Bursa'da yapıldı. Ev sahipliğini Özel Emine Örnek Eğitim Kurumlarının yaptığı 21. Ulusal Seçim EYP Türkiye'de, Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Koleji öğrencilerinden Mahmoud Akkad, Melis Ece Yılmaz, Zeynep Özharat, Bilge Temel ve Sami Kethüda ön elemeleri geçerek yarışmada Gaziantep'i başarı ile temsil etti. Akademik dilin İngilizce olduğu seçim konferansına Türkiye genelinden 14 okuldan 92 öğrenci katıldığı konferansla Dış İlişkiler, Çevre ve İnsan Sağlığı, Kadın Hakları, Endüstri ve Enerji, Sürdürülebilir Balıkçılık, Ulaşım ve Turizm komite konularının yer aldığı seçim konferansında Cemil Alevli Koleji öğrencileri farklı okullardan oluşturulan komite grupları ile dört gün boyunca toplam 25 oturumda komite konuları üzerinde tartışıp, sorunları belirleyip, çözüm önerileri sundu. Konferansın son gün gerçekleşen genel kurulda ise Cemil Alevli Koleji delegeleri açılış konuşması, cevap hakkı, karşı atak ve kapanış konuşmaları gibi çeşitli görevler üslenerek konferansa aktif olarak destek verirken konferans öncesi yaptıkları çalışma ve araştırmaları sergileme fırsatı buldu. EYP Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan on altı kişilik jüri, konferansa katılan tüm delegeleri sürekli izleyerek öğrencilerin performanslarını değerlendirdi. Değerlendirme sonuçlarının 15 Ocak 2018 tarihinde resmî olarak açıklanacağını bildiren konferansın jüri başkanı Rüstem Tamer Özgen yaptığı açıklamada, jüri değerlendirmelerinde öğrencilerde akademik İngilizce, grup çalışma becerisi, kritik düşünebilme ve ülkemizi yurt dışı konferanslarında hakkıyla temsil edebilecek yüksek profil özellikleri aradıklarını ifade etti.

Konferans sonucunda toplam otuz öğrencinin seçileceğini ve yurt dışında yapılacak olan ulusal ve uluslararası konferanslara katılma hakkı kazanan öğrencilerin resmî EYP Türkiye üyesi olacaklarını belirtti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.