Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cevap alana kadar sormaya devam?

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, CHP örgütlerince parti binalarına asılan ve üzerinde “128 Milyar Dolar Nerede?” sorusu yer alan pankartlar indirilmesi ile alakalı açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2021 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:02
Kaynak: İHA
Cevap alana kadar sormaya devam?

Uçar, “İlanlarımız, afişlerimiz sökülse de, duyurularımız engellense de, yanıt alıncaya kadar sormaya devam edeceğiz” diyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Covid-19 salgınının en kötü dönemini geçirdiğimiz ve halkımızın bu büyük sağlık kriziyle birlikte ekonomik krize de direnmeye çabaladığı bugünlerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası rezervlerinden eksilen 128 Milyar Dolar’a ne olduğu partimiz başta olmak üzere, tüm kesimlerin sorduğu bir soru haline gelmiştir.

İktidarın tüm engelleme girişimlerine rağmen halk, pek çok ülkenin bütçesinden daha büyük miktarda olan bu parayla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam ediyor.

Gücünü geleneğinden alan ve halkın gündeminin takipçisi olma sorumluluğunu taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi, 128 Milyar Dolar’a ne olduğunu sormuştur, sormaya da devam edecektir.

Söz konusu tutar, bir milyon kişinin yaşayacağı beş adet şehri sıfırdan kurma maliyetidir.

Yine söz konusu tutar, en az üç milyon konutun- yani neredeyse tüm İstanbul nüfusunun yaşayacağı yeni konutun yapım bedelidir.

İnsanların çaresizlikten intihar ettiği, binbir emekle yetiştirdiğimiz gençlerimizin batı ülkelerine gitmekten başka çare göremediği bu ortamda, halkın parasının nerede olduğunu sormak en doğal hakkımızdır.

İşte bu sebeplerle CHP Türkiye çapında “128 Milyar Nerede?” sorusunu ilanlarla, afişlerle gündemde tutmak üzere bir kampanya başlattı. Ne yazık ki Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te asılan afişlerimiz de aynı gün indirildi.

Yıldırım hızıyla gerçekleştirilen bu müdahaleler düşündürücüdür; çünkü 2021 yılında halen ifade özgürlüğünün bu kadar kolayca kısıtlanabilmesi üzücüdür. Diğer yandan iktidar, 128 Milyar Dolar’ın akıbeti hakkında inandırıcı bir açıklama yapamamış, bunun yerine konunun konuşulmasını engellemeye çalışmaktadır. Bu çaba beyhudedir, halkımız bu darboğazı geride bırakmak ve insanca yaşamak istiyor; israfa, yolsuzluğa, kayıplara karşı hassasiyetin giderek yükseldiği bu dönemde gerçek mutlaka açığa çıkacaktır.

İlanlarımız, afişlerimiz sökülse de, duyurularımız engellense de, yanıt alıncaya kadar sormaya devam edeceğiz: “128 Milyar Dolar Nerede?””

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.