Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“CHP Cumhuriyetimizin koruyucusu ve teminatıdır”

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, “Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve Cumhuriyetin koruyucusu ve teminatıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2018 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:27
Kaynak: İHA
“CHP Cumhuriyetimizin koruyucusu ve teminatıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, CHP’nin 95. kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. İl Başkanı Sucu, mesajında Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye’nin kurucu partisi olduğunu ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’ye emanet ettiği bir parti olduğunu söyledi.

LAİKLİĞİN YIKILMAZ KALESİ OLARAK AYAKTAYIZ

İl Başkanı Sucu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi, Anadolu Aydınlanma Devrimi’nin sönmeyecek meşalesi, kurucu ve ebedi lider Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyeti’dir” diyerek önemini vurguladığı partimizin, 95’inci kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve cumhuriyetin koruyucusu ve teminatıdır. Partimiz rejimlerin, devletlerin imparatorlukların yıkılmasına rağmen 95 yıldır çağdaşlığın, demokrasi ve insan haklarının, ulus devlet modelinin ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak ayaktadır, yaşamaktadır. Kurulduğu günden beri partimize yapılan her saldırı, aslında Cumhuriyete ve onun kurucu felsefesine yapılan saldırılardır. Bugün de partimiz ve de tabi olarak Cumhuriyetimiz gerici ve bölücü emperyalizmin maşaları tarafından saldırı altındadır”.

CUMHURİYETE KARŞI SÜREKLİ SALDIRI VAR

Cumhuriyetin değerlerine ve birikimine karşı sürekli ve sistematik olarak, bir rövanş özlemiyle yapılan saldırıların toplumun değişik kesimlerinde örgütlenmeye devam edildiğini kaydeden, Başkan Sucu, “Partimizin en yeni üyesinden en eski üyesine kadar biz Cumhuriyet Halk Partililer, dünyada ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen; laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve cumhuriyetimizi koruyacağız. Çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümünü kutluyor; partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm partililerimizi saygı ve özlemle anıyorum.”

SUCU’DAN ETKİNLİĞE DAVET

CHP Gaziantep İl Başkanı Sucu, Cumhuriyet Halk Partisinin 95. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, 9 Eylül Pazar günü, saat 11:00 de 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına çelenk koyma törenine ve akabinde il binasında yapılacak olan kuruluş yıldönümü etkinliğine bütün partilileri davet etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.