Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'DE KONGRE BİLMECESİ!..

CHP'de il başkanlığına atanan kayyum heyetinin partiyi 45 gün içinde kongreye götürmesi bekleniyordu. Ancak 15 Aralık 2020'de genel merkezin yayımladığı genelgeye göre bu şimdilik mümkün görünmüyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2021 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:28
Kaynak: İHA
CHP'DE KONGRE BİLMECESİ!..

ATAMA YAPILDI AMA KONGRE YOK

CHP Gaziantep il ve ilçe başkanları ve yönetim kurullarının görevden alınmasından sonra aylar süren bir bekleyişe girilmişti. MYK, geçtiğimiz günlerde aldığı bir kararla başkan Neşet Uçar ile birlikte; Hasan Özgür Girişken, Mustafa Doğan, Ufuk Ayşe Kepkep, Vijdan Aktaş, Hacı Ahmet Taşdelen ve Ali Şimşek'ten oluşan 7 kişilik geçici yönetim kurulu görevlendirmişti. 

ADAYLAR ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞTI

Gözler şimdilik Neşet Uçar, Hayri Sucu ve Reis Reisoğlu'nun yarışması beklenen ve tüzük gereği 45 gün içinde yapılması öngörülen il kongresine çevrilmişti. Ancak, CHP Genel Merkezi'nin 15 Aralık 2020 tarihinde yayımladığı genelgeyle parti örgütlerine pandemi koşullarında kongre yapılmayacağı iletilmişti. 

GEREKÇE PANDEMİ GENELGESİ

CHP İl Başkanı Neşet Uçar, geçtiğimiz günlerde Ankara'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında düzenlenen Güneydoğu il başkanları toplantısına katıldı. Hatta genel başkan Kılıçdaroğlu, Neşet Uçar'ı toplantıdan bir gün öncesinde davet ederek TBMM'de 2 saate yakın bir görüşme gerçekleştirdi. 

İLÇELERE BEŞ KİŞİLİK KAYYUM DÜŞÜNÜLÜYOR...

Bu görüşmede partinin, kentin her yerine dokunmasını, meslek ve esnaf odaları, STK'lar, hemşehri dernekleri, kanaat önderlerine dokunmasını istedi.

Görüşmeden çıkan sonuca göre Gaziantep İl Başkanlığı için şimdilik bir kongrenin gündemde olmadığı, ilçe başkanlıkları için genel merkezden 5'er kişilik yönetimler atanacağı ortaya çıktı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.