Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Ekici’den bürokrasiye uyuşturucu uyarısı

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2018 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 21:02
Kaynak: İHA
CHP’li Ekici’den bürokrasiye uyuşturucu uyarısı

TBMM Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu üyesi CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, uyuşturucuyla mücadelede en önemli unsurun tedarik zincirinin çökertilmesi olduğuna işaret ederek “Devletin görevi, kartellerinin tepesine ulaşmak ve bu bataklığı kurutmaktır” dedi.

TBMM bünyesinde oluşturulan Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu’nda bu hafta Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın madde bağımlılığı alanında yürüttükleri faaliyetlere ilişkin raporlar ele alındı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tespit ve önerileri masaya yatırıldı. Komisyonun CHP’li üyesi, Gaziantep Milletvekili Akif Ekici toplantıda yaptığı konuşmada, madde bağımlılığıyla mücadelede en temel unsurlardan birinin tedarik zincirinin çökertilmesi olduğuna vurgu yaptı. Okul önlerinde, hastanelerde veya madde bağımlılığı merkezlerinde ‘torbacılık’ olarak da nitelenen uyuşturucu satışı yapıldığına ilişkin çok ciddi şikayetler olduğunun altını çizen Ekici tespitlerini şöyle sürdürdü:

“AMATEM’de uyuşturucu satışı yapılıyor olması nasıl izah edilebilir? Aile diyor ki: ‘Çocuğum tedavi merkezine gitti, gittikten sonra satıcılığa alıştı. Az tiryakiydi, çok müptela oldu.’ Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir felaket nasıl açıklanabilir? Devlet eğer, hastanesine gelen hastasına sahip çıkamıyorsa, çıkamayacak duruma düşmüşse burada büyük bir sorun vardır.”

CHP’li Ekici, madde bağımlılığı konusunda kamu otoritesinin önünde iki temel görev bulunduğunun altını çizerek “Birincisi, gençlerimizin, çocuklarımızın bu bataklığın içine girmesini önlemek. İkincisi ise bataklığı kurutmak. Bataklığı kurutmanın tek yolu da tepeye ulaşmak. Tabii ki bu uyuşturucuları, torbacı diye adlandırılan satıcılar imal etmiyor. Bunların eline tutuşturuluyor ve ‘götür, sat’ deniyor. İşte tüm mesele de burada. Türkiye'nin her tarafında bu işi yapanlar biliniyor. Devletin istihbarat örgütü, kolluk kuvvetleri bu bilgilere çok daha hakim olmak durumunda. Bu uyuşturucuları kim getiriyor, kim torbacıların eline tutuşturup sattırıyor, bu ranta, bu geniş piyasaya, geniş pazara kim hâkim olmaya çalışıyor, bunu bilmek de devletin görevidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.