Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'lilerden tepki

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını Gaziantep’teki partililer protesto etmek amacıyla CHP İl Binasında toplanarak basın açıklaması yaptı ve yürüyüş düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 01:35
Kaynak: İHA
CHP'lilerden tepki

‘‘MAHKEMENİN KARARI SİYASİ KARARDIR’’

CHP Gaziantep İl Başkan Vekili Av. Mehmet Yılmaz Çelik parti binası önünde toplanan partililere yaptığı konuşmasında mahkemenin aldığı kararın siyasi bir karar olduğunu ileri sürerek, ‘‘İstanbul Milletvekilimiz aynı zamanda sizlerin de meslektaşınız olan Enis Berberoğlu'na 25 yıl hapis cezası verilerek tutuklanmasını protesto etmek amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Mahkemenin aldığı karar tamamıyla siyasi bir karardır ve bu karar da yargının siyasallaşmış olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Hukukla, adaletle, vicdanla ve demokrasiyle hiç bir şekilde bağdaşmayan bu kararı Cumhuriyet Halk Partililer olarak tanımıyoruz. Alınan bu karar başta vatandaşlarımız olmak üzere bütün herkesin vicdanlarını sızlatmıştır.

Her fırsatta en demokratik, en devrimci, en eşitlikçi parti olduğunu iddia edenler bu karar karşısında sus-pus olmuşlardır. Bu kararı alanlara buradan bir kez daha seslenmek isterim ki almış olduğunuz kararın altında kalacaksınız. Vicdanınız sizi asla ve asla rahat bırakmayacak. Sözde mahkemenin aldığı bu karar, herkese karşı bir gözdağıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik bir devlet zorbalığıdır. Muhalefet partisine karşı yapılabilecek en faşist bir uygulamadır’’ dedi.

‘’YILLARIMIZI DEMOKRASİ İÇİN HARCADIK’’

Çelik konuşmasının devamın da yıllarını demokrasi için harcadıklarını belirterek, ‘‘Gerek dikta yönetim karşıtları gerekse Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, bu güzel ülkemizin karanlıklara mahkûm olmasına asla izin vermeyeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partililer olarak yıllarımızı demokrasi için harcadık, harcamaya da devam edeceğiz.

Bugün milletvekilimize 25 yıl hapis cezası vermek suretiyle tutuklayanlar gün gelecek yargının tarafsız ve bağımsızlığını mum ışığında arayacaklardır. İşte arayacağınız bu adalet yarın bir gün sizlere de lazım olacaktır’’ şeklinde konuştu.

‘‘CHP OLARAK DİRENECEĞİZ’’

Çelik Cumhuriyet Halk Partisi olarak direneceklerini ifade ederek ‘’Bu haber ilk yapıldığında Recep Tayyip Erdoğan, ‘ Ben onu öyle bırakmam ’ demişti hatırlarsanız. Recep Tayyip Erdoğan’ın o gün söylediği bugün itibariyle belki de gerçek oldu. Ama Erdoğan unutmasın ki bu millet ve Cumhuriyet Halk Partisi onun yaptıklarını asla unutmayacaktır. Önünde daha istinaf süreci var iken Sayın Berberoğlu, yürütmenin baskısı altında karar veren hâkimler tarafından tutuklanıyorsa, işte bu tuzun koktuğu yerdir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak direneceğimizi, yargının siyasallaşmasına boyun eğmeyeceğimizi yüce milletimize saygıyla beyan ve taahhüt ederiz.

Son olarak Nazımında dediği gibi ‘ Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak, unutma aynı gökyüzü altında bir direniştir yaşamak ’’ diye konuştu.

Çelik yaptığı konuşma sonrasında Parti Yöneticileri ve eyleme katılan vatandaşlar ile birlikte İl Binasından Başkarakola kadar çeşitli sloganlar atarak yürüyüş düzenledi. Yürüyüş ve protestoların ardından partililer dağıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.