Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’NİN 96. YIL GURURU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanlığı partinin 96. Kuruluş yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2019 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 14:07
Kaynak: İHA
CHP’NİN 96. YIL GURURU

Kutlama programı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Atatürk Anıtına parti çelenginin konulmasıyla başladı. CHP Genel Merkezinin Ankara’daki etkinliğine katılan CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir’i vekaleten parti çelengi İl Başkan Vekili Zeki Gürsel ve İl Sekreteri Vijdan Aktaş tarafından anıta konularak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törene CHP Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan’ın yanı sıra Şahinbey, Şehitkamil İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Parti Yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Çelenk sunumunun ardından İl Başkanlığına geçen heyet basın toplantısı düzenledi. İl Sekreteri Vijdan Aktaş katılımcılara yaptığı konuşmasında;

“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “iki büyük eserimden biridir” dediği Cumhuriyet Halk Partisi; Kuvayı Milliye, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamıdır. Milletimizin emperyalizme karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nda, savaş meydanlarında kurulan CHP, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin yılmaz savunucusudur. Ulusumuzun, Atamızın gösterdiği “çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma” hedefine ulaşma yolundaki örgütlü hareketidir.

Bu arka plan, bizlere bir taraftan bu şanlı tarihin mirasçısı olma onurunu verirken bir taraftan da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine sahip çıkma sorumluluğu vermektedir. Bu temel değerler, ülkemizin çimentosudur; CHP’nin harcı da işte bu değerlerle karılmıştır: Emperyalizme direnme gücü, özgürlük aşkı, ülkemizi bir ve beraber tutma kararlılığı, çağdaş uygarlığı yakalama arzusu.

Cumhuriyet Halk Partisi 96 yıl önceki aynı ruh ve inançla, Cumhuriyete, Demokrasiye, Atatürk İlke ve Devrimlerine sonsuza kadar bağlı kalmaya devam edecektir. Partimizin her neferi de bu mirasa sahip çıkmakta, geçmişte olduğu gibi bugün de, demokrasinin, laikliğin, hukuk devletinin ve adaletin yılmaz savunucusu ve koruyucusu olarak mücadelesini sürdürmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi, ilkeleri ve değerleri konusunda, özgürlükçü, eşitlikçi, kuvvetler ayrılığını ve hukukun üstünlüğünü esas alan, ülkenin birliğini ve bağımsızlığını, hakça paylaşan bir toplum için, sosyal adaleti, dayanışmayı amaç edinmeye devam edecektir.

Bu duygularla, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu ve İlk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, önceki Genel Başkanlarımızı ve partiye emek vermiş, ebediyete intikal etmiş tüm partililerimizi sevgi ve saygıyla anıyor, bu partinin bir üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğumu belirterek, Partimizin 96. Kuruluş yıldönümünü ve İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılını kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

Program daha sonra 96. Kuruluş yıl dönümü pastası kesilmesi ve ikramların sunulmasıyla son buldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.