Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’ye geçmiş olsun ziyareti

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2019 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 18:38
Kaynak: İHA
CHP’ye geçmiş olsun ziyareti

Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği ve STK Platformu Üyeleri CHP İl Başkanlığı’na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. CHP İl Başkanı Lütfü Demir ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen birlik üyeleri, saldırıyı kınarken, Kılıdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ilettiler. 

Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği ve STK Platformu Üyeleri adına konuşan Tabip Odası Başkanı Ramazan Sürücü, hafta sonu yaşanan iki olayı hatırlatarak, “Geçtiğimiz hafta sonunda ülkemiz iki olumsuz olay yaşadı. İlk olarak cumartesi günü Irak sınırında teröristlerle yaşanan çatışmada, 4 güvenlik görevlimiz şehit oldu.

Sınırlarımızı teröristlere karşı korurken şehit olan askerlerimize, Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı dileriz. İkinci olarak ise, bu çatışmada hayatını kaybeden şehitlerimizden sözleşmeli er Yener Kırıkçı’nın Ankara’nın Çubuk ilçesindeki cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bir grubun saldırısına uğramıştır. Bu saldırı demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek talihsiz bir olaydır. Bu saldırı ülkemizin birliğine, beraberliğine ve bütünlüğüne yapılmış bir saldırıdır.”dedi.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZE KÖTÜLÜK

Olayın meydana geldiği yerin teröristlere karşı canını veren şehidimizin baba evinde olmasının da son derece üzücü olduğunu belirten Sürücü, “ Şehit cenazelerini siyasi istismar malzemesi haline getirmek, milli ve manevi değerlerimize tek kelime ile kötülüktür. Bu ülke için hayatını veren şehitler, kanlarını bu topraklar için akıtmışlardır. Dolayısıyla kimseye değil, bu ülkeye aittirler. Ülkemizin bu olayı yaşaması ne kadar talihsiz ise, bu olayın tüm yönleri ile araştırılması, gerçeklerin ortaya çıkarılması da o kadar önemlidir.”dedi.

ÜSTÜ ÖRTÜLMEMELİDİR

Saldırının detaylı bir şekilde araştırılması gerektiğini belirten Sürücü, “Bu saldırıyı gerçekleştiren, planlayan ve azmettirenler yargı önüne çıkarılmalı, asla geçiştirilip üzeri örtülmemelidir. Ülkemizin ihtiyacı olan barış ve huzur ortamına bir an önce kavuşmamız için içimizdeki bu tarz zihniyetlerin ayıklanması, ıslah edilmesi sorumluların ortaya çıkarılıp, hukuk devleti içerisinde gereğinin yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda sorumluluk sahibi tüm taraflar ve siyaset kurumu ötekileştirici söylem ve tutumları geride bırakarak ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı değil, birleştirme ve kucaklaştırma anlayışını ön plana çıkarmalıdır.

Bugün ihtiyacımız olan budur. Hukukun üstün, çağdaş, demokratik normların egemen olduğu, barış ve huzur içerisinde yaşayan bir ülke hepimizin özlemi, en önemlisi hakkıdır.

Biz Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği ve STK Platformu Üyeleri olarak bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.

HERKESİ DERİNDEN ÜZDÜ

Birlik üyelerine ziyaretleri için teşekkür eden CHP İl Başkanı Lütfü Demir, “ Öncelikle nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Geçmiş olsun dileklerinizi Genel Başkanımıza ileteceğim. Dile getirdiğiniz gibi, birlik beraberliğe son derece ihtiyacımız olan bir süreçte, bu yaşanan olay herkesi derinden üzdü.

Şimdi yapılması gereken, bu olayın derinlemesine araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılmasıdır. Biz CHP olarak, ülkemizin birlik beraberliği için, milletimizin huzur ve mutluluğu için üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız.”dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.