Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk edebiyatı atölyeleri devam ediyor

Türkiye’nin ilk uygulamalı çocuk kütüphanesi olma özelliği taşıyan, “Her kitap bir hayal, her çocuk bir gelecek” düşüncesiyle hizmet veren Gaziantep Çocuk Kütüphanesi ve Gaziantep ili çevre okullarında çocukları yazarlarla buluşturmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2017 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 21:32
Kaynak: İHA
Çocuk edebiyatı atölyeleri devam ediyor

Çocukları, çocuk kitapları yazarlarıyla buluşturup, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, bilinçli bir nesil yetiştirmek, çocuklarla kaliteli vakit geçirmek, onların duygu ve düşüncelerini, hayallerini diğer insanlara aktarabilmelerine yardımcı olmak amacıyla yapılan etkinliklerde, minik okurlar bu kez, çocuk kitabı yazarı Mavisel Yener ile buluştu.

Etkinlikte, “Eğlenceli Şeyler Kitabı” ile şiir dünyasına ilk adımlarını atan çocuklarımız kitabın şairi Mavisel Yener ile eğlenceli ve öğretici bir şiir atölyesinde bir araya geldiler.

“Şiir okumak ve yazmak kendini tanımaktır” diyen Yener, çocuklar ile birlikte şiir yazmanın püf noktalarını keşfetti. Şiirler hakkında birçok bilgi sahibi olan çocuklar, şiir yazma yeteneklerinin de varlığından haberdar olup çok mutlu oldular ve unutulmaz saatler geçirdiler.

Okul öncesi çocuklara “Armut Kafa Ailesinin Serüvenleri” kitaplarından bahseden Yazar, çocukları hikâyeye dâhil ederek onlara hikâyeyi yaşattı. Kitaplarında arkadaşlık, özveri, oyun, hayvan sevgisi, aile, yalan söylememek gibi birçok konulara yer veren yazar çocukların önemli kazanımlar sağlamasına yardımcı oldu, kukla gösterileriyle hikâyelerini zenginleştirdi ve eğlenceli saatler geçirmesini sağladı.

Çocuklarla sohbet eden yazar, hikâyeyi çocuklara benimseterek hikâyeyi nasıl gördüklerini, hayal dünyalarında nasıl canlandırdıklarını öğrenmeye çalıştı.

Etkinliklere katılan 297 öğrenciye, atölye ve söyleşi sonunda, yazarın imzalı kitapları hediye edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.