Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk evlilikleriyle mücadele

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliğiyle "Kız ve Erkek Çocuklar İçin Eşitlik: Çocuk Evlilikleriyle Mücadele Projesi" hayata geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 18:58
Kaynak: İHA
Çocuk evlilikleriyle mücadele

Proje kapsamında aralarında en dezavantajlı kız çocukları da dâhil pek çok kız çocuğunun giderek toplumsal ve ekonomik yaşamdan uzaklaştırılmasına sebep olan engellerin ortadan kaldırılması ve çocuk evlilikleriyle mücadele çalışmalarına destek sağlanacaktır.

İki yıl sürecek olan projeyle, eğitici eğitimi alan 40 eğitmen ile hizmet sağlayıcılara, rehber öğretmenler, muhtarlar, sağlık çalışanları, belediye çalışanları, müftülük çalışanları (imamlar ve kuran kursu öğreticileri, hakim, savcı ve polisler) yönelik 3 günlük eğitimler veriliyor.

Öte yandan halk, özellikle anne ve babalara da eğitim verilecek proje kapsamında, çocuk yaşta evliliklerinin ihbar edildiği 444 27 00 hattıda güçlendirilecek.

Evlenmiş olan kız çocuklarına da gerekli hukuki ve psikososyal destek verilmesi planlanmaktadır.

Projeyle kız çocuklarının özellikle kızların eğitimden koparılmaması, ötesinde erken yaşta evlendirilmemelerinin önüne geçilmesini hedefleniyor.

GELİN ETMEYİN OKULA GÖNDERİN PROJESİNİN DEVAMI

Gönüllülük esasıyla uygulamaya konulan ve 36 kız çocuğunun kurtarıldığı "Gelin Etmeyin Okula Gönderin" projesi sona erdi.

Yaklaşık bin 500 kişiye eğitim verilen ve bütçesiz olan "Gelin Etmeyin Okula Gönderin" projesi yeni bir konseple devam edecek.

UNICEF'in fon desteği verdiği "Kız Ve Erkek Çocuklar İçin Eşitlik: Çocuk Evlilikleriyle Mücadele Projesi" kapsamındaki 45 dakikalık eğitimler 3 güne çıkarıldı. Ayrıca, yeni bir materyal hazırlandı. Öğretmen, imam, muhtar ve ilgili kişilere verilecek materyalın içerisinde söz konusu vakayla karşılaştıklarında atacakları adımlar ve çalışmalar yer alıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.