Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar bu sergiye bayıldı

“Atatürk Portreleri” sergisi, çocukların ve gençlerin de büyük ilgisini çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2020 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:58
Kaynak: İHA
Çocuklar bu sergiye bayıldı

Ressam, hattat ve kaligrafi ustası Etem Çalışkan’ın, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’i ziyaretlerinin 87’nci yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı “Atatürk Portreleri” sergisi, çocukların ve gençlerin de büyük ilgisini çekiyor.

Çalışkan’ın, özenle ve “yaşayarak çizdiği” Atatürk portrelerinden seçtiği 20 eseri, Gaziantepli sanatseverlerin yanı sıra, gençler ve galerinin bulunduğu Sanko Park AVM’ye aileleriyle birlikte gelen çocuklar tarafından hayranlıkla inceleniyor.

Galeride, Çalışkan’ın eserlerinin yanı sıra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 87 yıl önce gerçekleşen Gaziantep ziyaretleri sırasında çekilmiş fotoğrafları ve Gaziantep’in “Gazi”lik Madalyasının fotoğrafı da sergileniyor.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 87’nci yılında, Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açmanın mutluluğu içindeyim. Bu sergiyi hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 87’nci yılına hem de TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yılına adıyorum” diyen Çalışkan, sergiye ilişkin değerlendirmesinde, genç kuşağa Büyük Atatürk’ün iyi anlatılması gerektiğine vurgu yaptı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.