Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çölyak hastalarına destek

Şahinbey Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Market aracılığıyla, çölyak hastalarına glutensiz gıda paketi dağıtımına devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2019 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 11:33
Kaynak: İHA
Çölyak hastalarına destek

Şahinbey Belediyesi çölyak hastalarına, içerisinde 6 kg kiloluk glutensiz un, 3 paket glutensiz makarna ve 1 paket irmik hediye ederek, çölyak hastalarına destek olmaya devam ediyor.

DAĞITIMLAR SÜRÜYOR

Çölyak hastaları için her ay glutensiz gıda paketi dağıtımı yapan Şahinbey Belediyesi, tespit edilen 750 çölyak hastasına içerisinde glutensiz malzemelerin bulunduğu koli dağıtımı gerçekleştiriyor. 2013 yılından bu yana Şahinbey Belediyesi Sosyal Market tarafından verilen glutensiz gıda kolisinden çölyak hastaları faydalanmaya devam ediyor. Şahinbey Belediyesi, çölyak hastaları için 2013 yılında başlattığı destek kapsamında 19.602 paket dağıtım gerçekleştirdi.

"HASTALARIMIZIN YANINDAYIZ"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çölyak hastalarına her zaman destek olduklarını belirterek, "Çölyak hastalarımız hayatın bir gerçeği ve kendilerine dağıtılan bu unları da her yerde bulmaları mümkün değil. Bu nedenle 2013 yılından bu yana bu hastalarımıza glutensiz unun yanı sıra, makarna ve irmik dağıtıyoruz. Böylelikle çölyak hastalarımız kendi yemeklerini istedikleri gibi yapabiliyorlar. Buradaki amacımız bu hastalarımızın hayatını kolaylaştırmak" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.