Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çölyaklı çocuklara, glütensiz pasta sürprizi

Gaziantep’te İpekyolu Kalkınma Ajansı sponsorluğunda, buğday, arpa, çavdar ve yulaf içeren yiyecekler yiyemeyen 'Çölyak' hastaları için düzenlenen özel günde, "glutensiz pasta" kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 14:52
Kaynak: İHA
Çölyaklı çocuklara, glütensiz pasta sürprizi

Gaziantep Çölyak Derneği öncülüğünde Emine Göğüş Mutfak Sanatları Müzesinde gerçekleşen organizasyona Çölyak teşhisi konulan 60 çocuk ve aileleri katıldı. Glutensiz yaş pasta yapılan etkinlikte şefler bir yandan pasta yaptı diğer yandan ailelere ip uçları verdi. Çölyaklı çocuklara ve ailelerine özel üretilen "glutensiz" yiyecekler içeren gıda paketleri dağıtıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Gaziantep Çölyak Derneği Başkanı Ökkeş Kala, "Bugün İpekyolu Kalkınma Ajansı sponsorluğunda ‘ Glutensiz Mutfak Eğitimi’ projesi kapsamında çocukların da eğlenmesini istedik o yüzden glütensiz yaş pasta yaptık. Aynı zamanda doğum günlerini de kutlayacağız. Bu etkinliği yaklaşık 60 çölyaklı çocuğumuzla gerçekleştirdik“ dedi.

“ÇÖLYAK HASTALIK DEĞİL YAŞAM TARZI“

Çölyak’ın tespit edildikten sonra bir yaşam tarzı olduğunu belirten Kala, “Pastamız tamamen glutensiz un ile şeflerimiz tarafından yapıldı. Çölyak hastalığı tahıl ürünlerinde bulunan aslında bir proteindir. Bazı vücutlar bu proteini kabul etmediğinden dolayı ülkemizde her 100 kişiden 1’i çölyak hastasıdır. Çölyak aslında hastalık değildir. Tespit edilene kadar bizler hastalık olarak görüyoruz tespit edildikten sonra ise bir yaşam tarzı olarak görüyoruz" diye konuştu.

Program sonunda glutensiz pasta, organizasyona katılanlarla birlikte kesilerek, afiyetle yenildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.