Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çopuroğlu’nun başarısı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü Öğr. Gör. Filiz Çokay Çopuroğlu, girişimcilik ve inovasyon fikirlerini uygulamaya dökerek iki “incelemesiz patent” almaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2019 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:12
Kaynak: İHA
Çopuroğlu’nun başarısı

Öğr. Gör. Çopuroğlu, 7 yıl korunmalı olarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen “Sıcak su ile ıslatılarak hemen hazırlanabilen bulgur pilavı” ile “Sıcak su ile veya mikrodalga fırında hazırlanabilen çeşnili hazır bulgur pilavı üretim yöntemi ve bu yöntem ile elde edilen ürünler” buluşu başlıklı iki “incelemesiz patent “ almaya hak kazandıklarını belirtti. Öğr. Gör. Çopuroğlu, patentlerin 2 yıl süren yayın sürecindeki desteklerinden dolayı diğer buluş sahibi ortakları Cengiz Çokay ve Nefis Agro Limited Şirketine teşekkür etti. 

Günümüzde ülkelerin girişimcilik seviyeleriyle patent alma sayıları büyük bir paralellik gösterdiğini belirten Öğr. Gör. Çopuroğlu, “Var olanı bilen, var olanla yetinmeyip daha fazlasını düşünen, kendine özgü çözümler üretebilen ve kendisini geliştirebilen öğrenciler yetiştirebilmenin en güzel yolu, onlara doğru örnek olabilmek ve doğru izler bırakmak. Bu patentlerin ülkeme, üniversiteme ve bağlı olduğum fakülteme kazandırdığımızdan dolayı gurur duyuyorum” dedi.

İslahiye İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Paksoy, Öğr. Gör. Çopuroğlu’nu, Gaziantep Üniversitesi’ni ve İslahiye İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ni başarılı bir şekilde temsil ettiği için tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.