Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Cumhuriyet özgürlüktür, eşitliktir"

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2019 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:44
Kaynak: İHA
"Cumhuriyet özgürlüktür, eşitliktir"

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Milletimizin şanlı ve onurlu mücadelesinin ürünü olan Cumhuriyetimizin kuruluşun yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz" dedi. 

Birinci Dünya Savaşı'nın ardından Anadolu topraklarının önemli kısmının düşman tarafından işgal edildiğini hatırlatan İMO Şube Başkanı Çeliktürk, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde, düşman işgaline karşı Kurtuluş Mücadelesini başlatan milletimiz, dünyada eşine ender rastlanılabilecek kahramanlık destanları ile yurdumuzu düşmanlardan temizleyerek Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuştur. Bu nedenle Cumhuriyet, her türlü imkansızlığa rağmen, milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan düşkünlüğünün, birlik ve beraberliğine olan bağlılığının ve muasır medeniyet seviyesine çıkma azminin bir ürünüdür" dedi.

CUMHURİYET KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİDİR

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir" şeklindeki sözlerini de hatırlatan İMO Başkanı Çeliktürk, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet özgürlük demektir. Egemenliğin, kayıtsız şartsız millet iradesine teslim edildiği Cumhuriyet; yurdun her köşesinde eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşlik demektir. Cumhuriyet, yurtta ve dünyada barış demektir. Atatürk'ün, 'Bilhassa kimsesizlerin kimsesi' olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimiz, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak, hakkı, hukuku ve adaleti temel almaktadır. Kadını ikinci sınıf yurttaş olmaktan kurtaran Cumhuriyetimiz, kadın-erkek eşitliği demektir. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları 1934 yılında kadına seçme ve seçilme hakkını getirirken, Fransa 1944, İsviçre 1971, Japonya 1945 yılında getirmiştir. Cumhuriyet aydınlanmadır, bilimin ışığında ilerlemektir. Cumhuriyet, Atatürk'ün dediği gibi, fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetiştiği rejimin adıdır."

EV VE İŞYERLERİMİZİ BAYRAKLARLA DONATALIM

Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. yıldönümünü büyük bir coşku, gurur ve heyecanla kutladıklarını ifade eden İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, tüm vatandaşların bayram dolayısıyla ev ve işyerlerini bayraklarla donatmalarını istedi. Vatandaşları laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyet'e ve kazanımlarına sahip çıkmaya çağıran Başkan Çeliktürk, "Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümünü kutlarken, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları olmak üzere, vatan savunmasında canlarını hiçe saymış şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bütün milletimizin Cumhuriyet bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Çeliktürk, açıklamasını, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır" sözleri ile tamamladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.