Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DAVA ERTELENDİ

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2018 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 01:55
Kaynak: İHA
DAVA ERTELENDİ

Gaziantep’te 9 kişinin katil zanlısı olarak yargılanan Yusuf Taş’ın avukatı, istediği bazı raporların sonuçları ve HTS kayıtlarının incelenmesi için ısrarla süre talep etti. Karar beklenen davada avukatın ısrarlı talebi nedeniyle dava 4 gün sonraya ertelendi. 

Gaziantep’te aralarında eşi ve yakınlarının bulunduğu 9 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Yusuf Taş’ın yargılanmasına devam edildi. 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Birden fazla kişiyi tasarlayarak kasten öldürmek ve yaralamak' suçundan 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanan Yusuf Taş, duruşmaya Kırıkkale Cezaevi'nden SEGBIS sistemi ile katıldı.

Katil zanlısı Taş, mütalaayı kabul etmeyerek, "Beni çağırıp olayın içerisine soktular. Olay gecesi beni çağıran karşı taraftır. Amcam ile telefon ile görüştüğümde oraya gitmem için beni zorlamıştır. Amcamı öldürten kayın validemdir” dedi.

“AĞABEYİME İFTİRA ATIYORLAR”

Duruşmada tutuksuz sanık olarak ifade veren Yusuf Taş'ın kardeşi Şerif Taş ise abisi Yusuf Taş’a iftira atıldığını öne sürerek, ”Olayı yapan Ali ve Kudrettir. Abime iftira atıyorlar. Cinayetin işlendiği silah bile onlarındır” şeklinde konuştu. Öte yandan, baba Halil Taş ve diğer tutuksuz sanıklar savunmalarını tekrarladı.

ISRARLI TALEP DAVAYI ERTELEDİ

Bugün kararın açıklanması beklenen davada Yusuf Taş'ın avukatı önceden talep ettiği bazı raporların sonuçlarının gelmesi ve HTS kayıtlarının incelenmesi için ek süre talep etti. Mahkemenin ilk etapta kabul etmediği süre talebi, avukatın ısrarlı talebi ile kabul edildi. Mahkeme, duruşmayı 5 Kasım Pazartesi gününe erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gaziantep’te 4 Şubat 2016 tarihinde saat 23.30 sıralarında Düztepe Mahallesi 18 Nolu Sokak 4 numaralı evde Yusuf Taş’ın eşi Tuğba Taş, eşinin teyzesi Şenel Çakmak, teyzesinin çocuğu Ahmet Can Çakmak ile amcasının oğlu Turan Taş’ın cesedi bulunmuştu. 5 Şubat sabah saat 08.45 sıralarında ise Sam Mahallesi 49 Nolu Sokak’taki 3 nolu evde Yusuf Taş’ın amcası Mustafa Taş, yengesi Gülay Taş ile çocukları Türkan, Furkan ve Rukiye Taş ölü bulunmuştu. Olayın ardından 9 kişinin katil zanlısı olarak aranan Yusuf Taş, 55 gün boyunca bulunamamıştı. İzmir’e gitmek isterken polisin operasyonu ile Gaziantep’te yakalanmıştı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.