Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DAWABA: TÜRKİYE İSLAM İKTİSADINDA MERKEZ OLACAK KONUMDA

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2019 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 12:43
Kaynak: İHA
DAWABA: TÜRKİYE İSLAM İKTİSADINDA MERKEZ OLACAK KONUMDA

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen İslam Ekonomisi ‘Sorunlar ve Fırsatlar’ konferansında konuşan Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ashraf Dawaba, “Türkiye şu anda en önemli İslam ülkesidir. Türkiye, coğrafi konumu ve görüş açısı bakımından bütün dünyada İslam iktisadında merkez olacak konumda” dedi. 

GAÜN İlahiyat Fakültesi ile Suriyeli Alimler Birliği işbirliğinde düzenlenen, tüm gün süren eğitimde Doç. Dr. Dawaba, İslam iktisadının tanımı, dayandığı temeller, karşılaştığı problemler ve oluşabilecek fırsatlar konusunda katılımcıları bilgilendirerek, Türkiye’nin bu fırsatları değerlendirmesindeki rolü hakkında görüşlerini dile getirdi.

Doç. Dr. Dawaba, konferansın devamında İslam finansı, tanımı, önemi, prensipleri, yöntemleri ve piyasadaki tatbikatı hakkında bilgi verdiği konuşmasında şunları söyledi: “İslam finansı alanında kullanılan finansal ürünler çok çeşitlidir. İslam finansının uygulanabilir 20 çeşidi olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda hali hazırdaki bankaların ihtiyaç duyduğu metotlar bunlar. Bankaların üç uygulama yöntemi var. Bu uygulamadaki olumsuzlukların giderilmesini istedik. En önemli problemlerden birisi murabaha sistemi, taksitli satış, sipariş ve istisna denilen bir sistem var. Yine aynı şekilde satın almayla biten kiralama sistemi bir de ortaklık, sermaye ve emek ortaklığı şeklinde. Bu sistemler kalkınmayı sağlayabilecek güçtedir. Bu sistemlerden bankalar, kişiler, firmalar ve devlet faydalanabilir.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.