Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denetimler sürüyor

Emniyet Genel müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Alan Denetimi Projesi kapsamında Gaziantep'te yapılan uygulamalarda olumlu sonuçlar elde ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2017 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 08:02
Kaynak: İHA
Denetimler sürüyor

Yaklaşık 1 ayda denetimler kapsamında 8 bin 781 kişi sorgulandı. Sorgulama ve aramalarda ise çalıntı araç, motosiklet, kuru sıkı tabanca, esrar, metamfetamin ve eroin ele geçirilirken, 124 araç trafikten men edildi.

Gaziantep'te narkotik timlerin öncülüğünde gerçekleşen ve emniyetin tüm birimlerinin katıldığı alan denetimleri 1 Temmuz 2017 tarihinde başladı. Bölge halkının şikayetleri üzerine Şehitkamil ilçesine bağlı Hacıbaba Mahallesi Farabi Caddesi'nde denetimlere start verildi. Bölgede Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Asayiş ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde bölgede huzur ortamı sağlandı.

Uyuşturucu kullanıcılarının bu bölgeden men edilmesi, sokak satıcılarına engel olunması, uyuşturucu tacirlerine fırsat verilmemesi, gençlerin başta olmak üzere vatandaşların uyuşturucuyu alması ve bulundurması ile satımının engellenmesi gibi narkotik suçların yanı sıra terör ve asayiş suçlarından suç unsurlarının ve suçluların yakalanması ile huzurun sağlanmasının hedeflendiği uygulamalarda bir ay içerisinde 164'ü Suriye uyruklu olmak üzere toplamda 8 bin 781 şahıs sorgulanarak, aranan 21 şahıs gözaltına alındı. Denetimlerde 2 adet çalıntı araç, 1 adet çalıntı motosiklet, 1 adet tüfek ve 1 adet kuru sıkı tabanca ile metamfetamin, esrar ve eroin gibi uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

Ayrıca 4 bin 417 araç plakası sorgulanırken, sorgulanan araçlardan 216'sının sürücüsüne cezai işlem yapıldı. 124 aracın trafikten men edildiği denetimlerde araç sürücülerine ise toplam 122 bin 143 TL trafik cezası kesildi.

Denetimlerin artarak sürdürüleceği belirtildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.