Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DENEYAP UYGULAMA SINAVI’NA 500 ÖĞRENCİ KATILDI

Şehitkamil DENEYAP Teknoloji Atölyeleri için uygulama sınavı yapıldı. 500 öğrencinin katılım sağladığı sınavda başarılı olan öğrenciler, 3 yıl boyunca Bilim Şehitkamil’deki eğitimlerden ücretsiz olarak yararlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:15
Kaynak: İHA
DENEYAP UYGULAMA SINAVI’NA 500 ÖĞRENCİ KATILDI

Şehitkamil Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) iş birliğiyle başlatılan DENEYAP Teknoloji Atölyeleri için uygulama sınavı gerçekleştirildi. Bilim Şehitkamil’de eğitim görmek isteyen bin 236 öğrenci, ilk aşama olan e-sınava girdi. Bin 236 öğrenci arasında başarılı olan 500 öğrenci, Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Uygulama Sınavı’na katılım sağladı. Sınavda başarılı olan öğrenciler, 3 yıl süresince Bilim Şehitkamil DENEYAP Teknoloji Atölyelerinin tüm eğitimlerinden ücretsiz olarak yararlanacak.

AMACIMIZ, TEKNOLOJİ TABANLI BİR EĞİTİM FARKINDALIĞI OLUŞTURMAK

Sınava ilişkin açıklamada bulunan Bilim Şehitkamil eğitmenlerinden Turan Yaman, “Bugün, Bilim Şehitkamil olarak Lise ve ortaokul öğrencilerimize yönelik DENEYAP uygulama sınavımızı gerçekleştiriyoruz. 500 lise ve ortaokul öğrencimiz uygulama sınavına katıldı. DENEYAP Uygulama Sınavı’nda başarı gösteren öğrencilerimiz, 3 yıl boyunca ücretsiz bir şekilde DENEYAP Teknoloji Atölyelerimizde eğitim almaya hak kazanacaklar. Buradaki temel amacımız, çocuklarımızda teknoloji tabanlı bir eğitim farkındalığı oluşturmak. Şu an itibariyle çocuklarımız, çok güzel projeler yapıyorlar, harıl harıl çalışıyorlar. Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine, bizler de Bilim Şehitkamil olarak destek vermekteyiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.