Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deva Hastanesi Down Sendromluları unutmadı

Gaziantep Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okulunu ziyaret eden Özel Deva Hastanesi yönetimi, burada verilen eğitim ve öğrencilerle ilgili okul müdürü Ömer Bozkurt'tan bilgi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 09:51
Kaynak: İHA
Deva Hastanesi Down Sendromluları unutmadı

Okulda öğrenim gören özellikli çocukların akranlarına nazaran daha sık yaralandıkları ve acil müdahale ihtiyaçlarının olduğunun belirtilmesi üzerine Özel Deva Hastanesi okula sağlık odası hibe etti. Okul öğretmenleri için Deva Hastanesi eğitim salonunda Acil Tıp Uzmanı Dr. Murat Çavdar ve Dr. Ethem Dabanıyastı tarafından "Basit ilk Yardım ve Down Sendromunda Öfke Kontrolü" konulu eğitim düzenlendi.

Hastaneye davet edilen Down sendromlu öğrenci ve ailelerinin Dünya Ağız ve Diş Sağlığı Günü kapsamında ücretsiz ağız muayeneleri yapıldı. Sosyal medyada farkındalık yaratmak adına selfie çerçevesi içerisinde hatıra fotoğrafları çektirilip #artıbirdowndeva hashtagı ile paylaşım yapıldı. Etkinliğe katılmak isteyen herkesin Deva Hastanesi’nde hafta boyunca hatıra fotoğrafı çektirebilecekleri belirtildi.

Özel Deva Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Tahmazoğlu; “Onların “eksiği yok fazlası var artı bir” sloganını dile getirirken Deva Hastanesi olarak özellikli çocuklarımızın her daim yanındayız” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.