Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devlet okulundan görülmemiş proje

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2018 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:55
Kaynak: İHA
Devlet okulundan görülmemiş proje

Eğitim alanında yaptığı yeniliklerle, özel okullarda bile olmayan bir çok uygulamayı, öğrencilerine sunan Gülşen Batar Anadolu Lisesi Lingafonlu 2 dil Laboratuvarı'nın yanında bir de Gaziantep'te ilk olan Future Classroom Laboratory(FCL) projesini hayata geçirdi.

Gaziantep'in proje okullarından Gülşen Batar Anadolu Lisesi, yabancı öğrenmenin neredeyse bir zorunluluk haline geldiği günümüzde, öğrencilerine en son yenilik ve yöntemlerle dil öğretiyor. Future Classroom Laboratory projesi ile öğrenciler dinlendirici bir ortamda hem İngilizce oyunlar oynuyor, hem de rahat bir şekilde öğrenim imkanı buluyor.

GELECEĞİN SINIFLARI

Dil öğrenmeye katkısı olacağını düşünülen Bu proje öğrencilere yeni ufuklar açıyor. Gaziantep'te ilk olduğu düşünülen proje, Türkiye'de henüz yaygınlaşmadı ancak uygulama, geleceğin sınıfı olarak adlandırılıyor. Future Classroom Lab (FCL) projesinde, Brüksel'deki Avrupa Okul Ağı tarafından desteklenen çalışmaları temel alan pek çok gelişme gerçekleştirilmektedir. Future Classroom Lab öğrenmeye ve öğretmeye 21. Yüzyıl becerilerini dahil ederek eğitimde değişen stilleri desteklemek ve geleneksel dersliklerin ve diğer öğrenme alanlarının yeniden düzenlenmesini sağlamak için oluşturuldu. Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin okullara entegre edildiği bir "Yaşayan Laboratuvar" olarak tasarlandı. Ayrıca fiziksel alanların, kaynakların, öğrenci ve öğretmenlerin değişen rollerinin ve farklı öğrenme stillerinin gelişimini de desteklemesiyle dikkat çekiyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.