Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğa Sanatı Sergisi açıldı

Gaziantep Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinden oluşan Toprak Art Group ve Patika Sanat Grubu'nun Doğa Sanatı Sergisi, Gaziantep Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Bülent Öztürk tarafından açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2017 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 20:02
Kaynak: İHA
Doğa Sanatı Sergisi açıldı

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrenciler tarafından Münif Paşa İl Halk Kütüphanesi salonunda ilk kez Doğa Sanatı Fotoğraf Sergisi açıldı.

Gaziantep Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Bülent Öztürk serginin açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep’in her alanda gelişip büyüyen bir kent olduğunu söyledi.

Öztürk ‘’Gaziantep Türkiye’nin önemli bir sanayi ve turizm kentidir. Dolayısıyla sanatsal ve kültürel etkinliklerin sıklıkla yapıldığı bir kenttir Bu anlamda kentimizde ilk kez açılan Doğa Sanatı Fotoğraf Sergisi ayrı bir önem taşımaktadır. Doğanın sunduğu meteryallerle farkındalık ortaya çıkartarak bunları fotoğraflayan ve görsel bir şölene dönüştüren sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Toprak Art Group ve Patika Sanat Grubu'nun ortaklaşa düzenlediği Doğa Sanatı Fotoğraf Sergisi’nde konuşan Toprak Art Group Koordinatörü ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Ayhan Özer’de yaptıkları çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler verdi. Özer, “Doğayı önceleyen ulusal ve uluslararası sanat etkinlikleri düzenlemeyi, katılmayı ve bunları çeşitli mecralarda ve özellikle sosyal medya aracılığıyla dünyayla paylaşmayı amaç edindik. Ayhan Özer, Berna Özlem Özcan, Esra İnanç, Beytullah Kerse, Çiğdem Polat, Abdullah Karakuş, İsmet Yavuz, Hasan Yelken ve Ali Özkan gibi sanat ve bilim insanlarından oluşan Toprak Art Group'un öncelikli etkinlik alanı Doğa Sanatı'dır. Doğa Sanatı için doğanın sunduğu malzemelerle buluşan sanatçının, bu buluşma sonunda kendiliğinden gelişen deneyimlerinin ortaya çıkardığı sanatsal süreç ve bu sürecin var ettiği sanatsal ürünlerdir’’ dedi.

Toprak Art Group ve Patika Sanat Grubu üyeleri yanında üç sanatçının toplam 25 eserinin yer aldığı sergi açılışına çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi, Münif Paşa İl Halk Kütüphanesi Sergi Salonu'nda 27 Aralık 2017 tarihine kadar açık gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.