Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğan’dan emekli derneklerine ziyaret

DSP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği Gaziantep Şubesine ve Türkiye Emekliler Derneği Gaziantep Şubesine ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2019 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 17:45
Kaynak: İHA
Doğan’dan emekli derneklerine ziyaret

Emekli vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Doğan, emekli vatandaşların açlık ve yoksulluk sınırı altında aldıkları maaşlarla geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirtti. 

DSP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi STK’lara olan ziyaretlerini sürdürüyor. Doğan, seçim çalışmaları kapsamında Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği Gaziantep Şubesine ve Türkiye Emekliler Derneği Gaziantep Şubesine ziyaretlerde bulundu. Emekliler ile bir araya gelen Doğan, emekli vatandaşların zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüklerini kaydetti. Doğan, “Gaziantep her geçen daha da pahalılaşan bir kent haline geldi. Geçmişte tarım ürünlerinin bol olduğu ve ucuz fiyatlara satıldığı ülkemizde bugün insanlar tanzim satış kuyruklarında ucuz sebze ve meyve almak için bekliyorlar. Türkiye geniş tarım arazileri olan bir ülke olmasına rağmen yanlış tarım politikaları sonucunda bu hale geldik. Uygun fiyatlarda sebze ve meyve almanın yolu tanzim satış noktaları kurmak değil, üreticiye verilen desteklerle bol üretim sağlamaktan geçer.”

EMEKLİLERİMİZ BAŞPINAR’IN ÖTESİNE GEÇEMİYOR

Emekli vatandaşların her geçen gün yoksullaştığını ifade eden Doğan, “Yaşam koşullarının zorlaşması, artan enflasyon nedeniyle emeklilerimiz her geçen gün daha da yoksullaşıyor. Avrupa’da emekli bir vatandaş aldığı emekli aylığı ile dünyayı dolaşırken, Gaziantep’te yaşayan bir emekli kardeşimiz aldığı maaş ile Başpınar’ın ötesine gidemiyor. Bu ülkenin her taşında emeği olan emeklilerimiz bu şekilde yaşamayı hak etmiyorlar. Yıllarca emek veren insanların yaşlılık dönemlerinde rahat etmesi gerekirken, bir bakıyorsunuz emeklilerimiz ilerleyen yaşında çalışmak durumunda kalıyorlar. Emeklilerimizin yaşamlarının geri kalanında rahat yaşamalarını sağlayacak bir ücret almaları gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.