Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğan’dan İMO’ya ziyaret

Demokratik Sol Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesine ziyarette bulundu. Kentin ve mühendislerin sorunlarına ilişkin bilgi alan Doğan, çözüm önerilerini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2019 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 18:37
Kaynak: İHA
Doğan’dan İMO’ya ziyaret

DSP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, seçim çalışmalarına hız verdi. Doğan, kent genelinde gerçekleştirdiği ziyaretler ile vatandaşlarla bir araya gelen Doğan, kentin sorunlarını yakından takip eden ve çözüm önerileri sunan Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik ziyaretlerine başladı. Geçtiğimiz gün İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesini ziyaret etti. Kentin ve mühendislerinin sorunlarına ilişkin bilgi alan Doğan, Gaziantep’te düğüm haline gelen sorunların çözümü konusunda mühendisleri bilgilendirdi.

“İMAR ALANINI 28 BİN HEKTARA ÇIKARDIK”

Doğan’ın ilk durağı İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi oldu. İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk ve İnşaat Mühendisleri ile bir araya gelen Doğan, “Gaziantep’in 5 bin yıla uzanan mazisine baktığınızda 8 bin hektarlık bir imar alanı var. Mücavir alanda ise 35 bin hektar alanı bulunuyor. Göreve geldiğimiz dönemde 8 bin hektar olan imar alanını 28 bin hektara çıkarttık. Mücavir alanını ise 35 bin hektardan 105 bin hektara çıkardık. Bu planlar askıya çıkar, vatandaşta itiraz eder. 28 bin hektarlık alana bir tane itiraz dilekçesi gelmedi.”

PARSEL BAZINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERDE RANT VAR

Rantın parsel bazında yapılan imar değişikliği ile yapıldığını belirten Doğan, “Şehir planları yapılırken, şahsa yönelik düzenlemeler yapılması kadar yanlış bir şey yok. Belediye Başkanı olarak rantın ve paylaşımın parsel bazında yapılan imar değişikliklerinde yapıldığını sizlerde iyi bilirsiniz. 1989 yılı ile 2004 yılı arasındaki belediyeleri bir inceleyin. Benden sonra göreve gelen arkadaşları itham etmek için söylemiyorum ancak güneşi balçıkla sıvayamazsınız” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.