Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğanpınar Barajı'nda çalışmalar sürüyor

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:06
Kaynak: İHA
Doğanpınar Barajı'nda çalışmalar sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gaziantep'te inşa edilen 123,5 milyon TL'ye mal edilecek olan Doğanpınar Barajı'nda çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Barajın ardından sulama projesinin de tamamlanarak devreye alınması ile Gaziantep'te 80.000 dekar zirai arazi suyla buluşacak.

"153 MİLYON METREKÜP SU DEPOLANACAK"

Çalışmalara ara verilmeden devam edilen Doğanpınar Barajı temelden 55 metre yükseklikte inşa ediliyor. Yaklaşık 153 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olacak barajda depolanacak su ile bölgedeki 80.000 dekar zirai araziye sulama suyu temin edilecek.

Ulaşım ve rölekasyon yolları, enjeksiyon imalatları, batardo, dolusavak ve gövde imalatları tamamlanan barajda şu an itibariyle yüzde 95 fiziki gerçekleşme sağlandı. Önümüzdeki ay inşaatı tamamlanacak olan Doğanpınar Barajı'nın sulama ihalesi sürecine de devam ediliyor.

EKONOMİYE YILLIK 57 MİLYON TL KATKI SAĞLANACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Gaziantep'e muazzam yatırımlar yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu muazzam yatırımlardan biri olan Doğanpınar Barajı'nda çalışmalara hızla devam ediyoruz. Barajın ardından sulama tesisini de inşa ederek 80.000 dekar zirai araziyi suya kavuşturmayı hedefliyoruz. Projeyi tamamladığımızda 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 57 milyon TL katkı sağlamayı planlıyoruz. Gaziantep'e şimdiden hayırlı olsun."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.