Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolandırıcılar tutuklandı

ATM cihazları önünde para çekmek isteyen vatandaşlara yardım etme vaadiyle bankamatik kartını alarak dolandırıcılık yapan 2 kişi tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2018 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 07:15
Kaynak: İHA
Dolandırıcılar tutuklandı

Gaziantep’te son günlerde şehir merkezinde bulunan bankaların ATM'leri önünde maaşlarını çekmek isteyen özellikle ATM cihazında işlem yapmasını bilmeyen emekli vatandaşları hedef alan şüpheli şahısların, vatandaşların yanlarına yanaşarak sözde yardım etme vaadiyle bankamatik kartlarını alarak onların dikkatsizliklerinden de yararlanmak suretiyle hesaplarında bulunan parayı çekip aldıktan sonra hesabınızda para yok diyerek dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir.

Olayları gerçekleştiren şüphelilerin tespit edilip yakalanmalarına yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerimizce yapılan araştırmalar sonucunda; olayları H.K. ve M.H isimli şüpheli şahısların gerçekleştirdikleri tespit edilmiş ve her iki şüphelide yapılan operasyonla yakalanmışlardır. Yapılan incelemelerde şüpheli şahısların aynı yöntemle 4 farklı mağdur şahsı toplamda 4 bin 680 TL dolandırdıkları anlaşılmıştır. Haklarında yapılan yasal işlemler sonrası adli makamlara sevk edilen her 2 şüphelide tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.