Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Domotex'te tek Türk kadın girişimci

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2019 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:04
Kaynak: İHA
Domotex'te tek Türk kadın girişimci

Domotex Hannover Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına Gaziantep'ten katılan Ateks Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Tohumcu dünyada sanayi dönüşümüne ayak uydurmak için acil önlemler alınması ve yerli teknolojinin üretilerek kullanımının desteklenmesi gerektiğini ifade etti. 

Dijital dönüşüm ve endüstri4.0'ın hızla gelişmekte olan ülkelerde yayıldığını ve üründen çok teknoloji üreten ülkelerin ön sıralarda yer alacağını ifade eden Gaziantepli Sanayici ve girişimci Ayşe Tohumcu Domotex fuarında ki tek Türk kadın girişimci unvanı alırken yaptığı değerlendirmede "Ülkemiz sanayinin gelişmesi için özellikle teknoloji ve makine üretimine geçilmesi yönünde önemli tedbirler almak zorunda. Bugün gelişmekte olan ülkelerde yaygınlaşan endüstri 4.0 ve dijital dönüşümle adeta sanayinin ve sanayiciliğin nitelikleri değişmiştir. Bizler Gaziantepli sanayiciler olarak yüksek katma değerli ürünler için bu ürünleri geliştirecek teknolojilere ve makine yapımına da önem vermeliyiz" dedi.

MAKİNA ÜRETİMİ İÇİN MÜHENDİSLERİNİN ÖNÜNÜ AÇMAK ZORUNDAYIZ

Makine ve teknoloji üretiminde özellikle makine mühendislerinin ve nano teknoloji uzmanlarının önünün açılması gerektiğini ifade eden Tohumcu Türkiye'de binlerce makine mühendisinin asgari ücretle iş aramak zorunda kaldığını nitelikli insan iş gücünün bir an önce aktif iş dünyasına kazandırılarak teknoloji üretiminde kullanılması gerektiğini vurgulayarak "Makine üretimi büyük bir ihtisas ister. Farklı mühendislik kollarının bir araya gelmesi ve yerli teknolojiyi üretmesi için elinimizde önemli imkanlar var. Mesela bir çok alanda mühendislerimiz iş bulamıyor. Oysa yetişmiş beyinlerin bir araya getirilmesi ve sanayi sektörleriyle ilgili teknoloji üretimine yönlendirilmesi kaçınılmazdır. Sadece makine üretimi değil, yerli yedek parça üretiminin de gerçekleştirilmesi için hükümetimizin ve ilgili bakanlıkların önlem alması ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere bütün OSB'lerde bu insanların istihdam edilerek teknoloji üretimine yönlendirilmesi geleceğimiz için kaçınılmazdır" dedi.

ULUSLARARASI FUARLAR GAZİANTEP MERKEZLİ OLMAK ZORUNDA

Domotex Hannover'da ki gözlemlerini de anlatan Tohumcu "Gaziantep uluslararası fuarlara ev sahipliği yapacak önemli bir stratejik noktadadır. Bugün Almanya gibi bir çok ülke fuarcılıktan önemli paralar kazanmaktadır. Bu yıl Türkiye'den 170 firma fuara katıldı ve yurdun dört bir yanından fuara üç bine yakın insan gitti. Fuarın genel yapısına baktığımızda 70 ülkeden 1400 firmanın katıldığı ifade ediliyor. Böylesine büyük pastadan Gaziantep'in yeterli payı alabilmesi için gerekli alt yapının düzenlenmesi ve bir an önce kriterleri taşıyan fuar alanının inşa edilmesi gerekiyor. Fuarların Gaziantep'e gelmesi demek sanayimizin yanında bir çok sektörün de önemli kazançlar sağlaması demektir" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.