Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Down sendromlu çocuklar tiyatro gösterisi sergiledi

Gaziantep'te down sendromlu çocuklar, tiyatro gösterisinde yeteneklerini sergiledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2017 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 14:26
Kaynak: İHA
Down sendromlu çocuklar tiyatro gösterisi sergiledi

Gaziantep’te Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nde Downla Umut Penceresi ve Çeled Uşaglar derneğinin ortaklaşa düzenlediği Çeled Down adlı tiyatro oyunu sergilendi. 22 down sendromlu çocuk, kısa kısa sahnelenen oyunlarda doktorluk ve kabadayı gibi çeşitli rolleri başarı ile sergiledi. Şehitkamil Kültür Merkezinde sahnelenen tiyatroyu AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, Downla Umut Penceresi Başkanı Bengü Aslanpay, Aykusad ve Çeled Uşaglar Tiyatro Grubu Başkanı Orhan Uslu, dernek üyeleri ve down sendromlu çocukların aileleri ile vatandaşlar izledi.

“ÇOCUKLARLA BERABER ÇOK CİDDİ BAŞARILARA İMZA ATTIK”

Tiyatro öncesi bir konuşma yapan Dernek Başkanı Bengü Aslanpay, çocukların 4 aylık eğitim süreci ile bu gösteriyi hazırladığını ifade etti. 21 Martta bu derneği çocukları ile birlikte kurma kararı aldıklarını ve 1 yılda tamamlayabildiklerini anlatan Aslanpay, "Arkama dönüp baktığımda görüyorum ki gerçekten çocuklarla beraber çok ciddi başarılara imza attık.4 aydır ciddi bir eğitim süresinden geçtikten sonra bu gösteriyi hazırladılar” şeklinde konuştu.

“HER ZAMAN ELLERİNDEN TUTUP ONLARA DESTEK OLMALIYIZ”

Aykusad ve Çeled Uşaglar Başkanı Orhan Uslu ise "Yaklaşık 6 ay önce Bengü Hanım geldi. Böyle bir projesi olduğunu söyledi. Biz de seve seve bu projeye varız dedik. 6 aydan beri çocuklarımıza tiyatro ve dram eğitimi aklınıza gelecek bütün tiyatro eğitimlerini verdik. Ben onlardaki yaşama aşkını ve yaşama sevincini görünce ben kendimden utandım. Onlar o kadar akıllılar ki bir şeyleri anlattığımız zaman anında hafızalarına yazıyorlar. Bu insanları yılda bir defa değil her zaman ellerinden tutup onlara destek olmalıyız” diye konuştu.

“15 TEMMUZ GİBİ SÜREÇLERİ EL BİRLİĞİYLE ATLATIYORUZ”

Milletvekili Çelik, "Sosyal olma boyutu ilk defa AK Parti iktidarı hükumetleri döneminde hayata geçirdiğimiz için bir milletvekili olarak gururluyum ve mutluyum. İnşallah bu konuda yapmamız gereken çok daha adım var. Çünkü biz sosyal bir devleti, sosyal bir devlet olmanın bütün gereklerini de yerine getirmek zorundayız. Down sendromlu olmak bir engel değil, bu bizim farklılığımız. Bu farklılığımız aslında diğer taraftan da zenginliğimizdir. Sizlerden öğreneceğimiz çok şey var. Sizler bu dünyanın meleklerisiniz ve sizleri o kadar büyük saygı duyuyoruz ki gerçekten sizin o masum ve samimi dualarınız 15 Temmuz gibi süreçleri el birliğiyle atlatıyoruz. Millet olarak atlatıyoruz ve daha güçlü geleceğe hep beraber yürüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından down sendromlu çocuklar 'Çeled Down' isimli tiyatro gösterisini sergiledi. Down sendromlu çocuklar ağabeylerin yardımıyla şarkılar söylerken, kimileri ünlü sanatçıların taklitlerini yaparak izleyenleri coşturdu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.