Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyaca ünlü şefler Gastronomi Konferansı’nda buluşacak

Türk lezzetlerini tanıtmak, dünya ve Türk mutfakları arasında köprü kurmak amacıyla bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı öncesi basın toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:03
Kaynak: İHA
Dünyaca ünlü şefler Gastronomi Konferansı’nda buluşacak

Dünyanın farklı bölgelerinden ödüllü şeflerin katılacağı konferansta yerli ve yabancı lezzet ustaları maharetlerini sergileyecek. 
Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı için geri sayım başladı. 2 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan konferans öncesi Beşiktaş’ta bir otelde yapılan basın toplantısına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) Başkanı Ahmet Gürkaynak, Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Başkanı Melih Şahinöz, yemek uzmanı ve televizyon programcısı Sahrap Soysal ile gastronomi uzmanları katıldı. Dünya gastronomisinin önemli şeflerine ev sahipliği yapması planlanan konferans öncesi düzenlenen basın toplantısıyla katılımcıları nasıl bir konferansın bekleyeceği hakkında bilgi verildi. Konferansın bu yıl ki teması “Ürün” olarak belirlenen toplantıda Türk lezzetlerini dünyaya tanıtmak, Dünya ve Türk mutfakları arasında köprü kurmak ve Türkiye’deki yeme-içme turizminin gelişimine katkı sağlamanın hedeflendiğine dikkat çekildi. Toplantıda ayrıca dünyaca ünlü şeflerin Türk lezzet ustalarıyla buluşacağı konferansta dünyanın farklı bölgelerinde maharetlerini sergileyen şeflerin,bölgelerinin özel ürünleriyle katılımcılara yemekler de pişirileceği de belirtildi.

“Anadolu mutfağının hazinesini tüm dünyaya anlatacak bir mekanizma”
Türkiye’nin her bölgesinin kendine özgü lezzetlerinin olduğunu ve bunların dünya insanları tarafından bilinirliğinin sağlanmasının önemli olduğunu belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “ Sürdürülebilir kalkınmada artık ekonomiyle beraber insani ve kültürel kalkınma yükselen bir değer ve gastronomi tam bunların ortasında olan hem şehirlerin hem ülkelerin ekonomisini, sosyolojisini direkt etkileyen bir alan. 2 Aralık’ta burada yapılacak olan çalışmayla yerelden evrensele Anadolu mutfağının tüm dünyaya çok daha iyi tanıtıldığı bir çalışmanın ilk aşamasını yaptık. Dünyaca ünlü şefler bizim şeflerle birlikte deneyim paylaşıp birbirlerinin mutfağıyla ilgili farklılıkları konuşup Anadolu mutfağının hazinesini tüm dünyaya anlatacak bir mekanizma çalışacak. Gaziantep olarak da biz buna ev sahipliği yapıyoruz, UNESCO onayı almış bir mutfak olarak” ifadelerini kullandı.

“Gastronomiyi hak ettiği yere çıkartmak bizimde olmazsa olmazımız”
Türk lezzetlerinin dünya insanlarına tanıtılması noktasında konferansın önemli katkılar sunacağını dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu tarihin, kültürün, sanatın, mimarinin, estetiğinin daha fazla ön plana çıktığı bir şehir merkezi. Fakat insanlar seyahat ederlerken bütün bunların yanı sıra onların olmazsa olmazı elbette ki gittikleri mekanlardaki tatlar. Gastronomi burada önemli bir yer tutuyor. Beyoğlu’nun insanlarını anlatırken Galata Kulesi’nden, mimarisinden, tarihinden bahsettikleri kadar inci profiterolünden, Beyoğlu çikolatasından da bahseder. Turizm destinasyonu olarak İstanbul’un kalbinde bir mekanda sunularımızın içinde gastronomiyi hak ettiği yere çıkartmak bizimde olmazsa olmazımız” dedi.

Dünyaca ünlüşefler katılacak
2 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan konferansa dünyaca ünlü şefler, 'The Best Chef' ödülüne layık görülen Joan Roca, Mauro Colagreco, Virgilio Martinez, 'Asya'nın En İyi 50 Restoranı' listesinden Hiroyasu Kawate, Paco Torreblanca, Latin Amerika’nın en iyi şefi seçilen Mitsuharu Tsumura, Kiko Moya, Luigi Taglienti, David Thompson, Gianluca Fusto, Andrea Dopico, Stelios Parliaros, Carlos Garcia, Diego Guerrero, 2016 yılında ‘Latin Amerika’nın En İyi Kadın Şefi’ seçilen Kamilla Seidler gibi bir çok ünlü şefin katılması bekleniyor. Konferansta, dünyanın farklı bölgelerinde maharetlerini sergileyen şefler, kendi bölgelerinin özel ürünleriyle katılımcılara yemek pişirecek. Tarihi değerleri ve eşsiz mutfak kültürüyle UNESCO Şehirler Ağı’na dahil edilen Gaziantep ve damaklarda iz bırakan lezzetleri de bu yıl Gastromasa’da tanıtılacak. Konferansta ulusal ve uluslararası birçok marka stantlarda özel tadım etkinlikleri gerçekleştirerek katılımcılara farklı lezzetler deneme imkanı sunacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.