Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Eczacılara da yeşil pasaport verilmeli”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda Eczacılara “yeşil pasaport” verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2019 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:17
Kaynak: İHA
“Eczacılara da yeşil pasaport verilmeli”

Kaplan konuşmasında eczacıların, halka kamu adına sağlık hizmeti sunan emekçiler olduğunu vurgularken; Eczacıların mesleki gelişim ve eğitim faaliyetleri nedeniyle düzenli yurtdışına çıktıklarını ifade ederek, yeşil pasaport haklarının olması gerektiğini belirtti.

Kaplan’ın konuşması şöyle: “Eczacılar, halka kamu adına sağlık hizmeti sunan sağlık emekçileridir. Sağlık Bakanlığı tebliğinde de belirtildiği üzere eczaneler birinci basamak sağlık kuruluşları sayılmıştır. Eczacılarımızın mesleki gelişim ve eğitim faaliyetleri nedeniyle uluslararası ilaç sektörüyle ilgili araştırma ve gelişmeleri takip etmek açısından uluslararası toplantı, konferans, eğitim, seminer, sempozyum, araştırma faaliyetleri ve kongrelere sürekli katılım sağlamaktadırlar. Tüm bu nedenlerle, eczacılık mesleğinin ülkemizdeki kalitesini arttırmak için yurtdışına sıkça seyahat etmek durumunda kalan ve 1. derece kamu hizmeti gören kamuda, özel sektörde çalışan eczacılara ve eczane eczacılarımıza yeşil pasaport hakkı tanınmasını talep ediyoruz. Bununla ilgili çalışma yapılmasını en kısa zamanda bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.