Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekici: "Egemenlik, sarayın değil milletindir!"

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda "Egemenlik, sarayın değil milletindir!" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2018 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 20:51
Kaynak: İHA
Ekici: "Egemenlik, sarayın değil milletindir!"

Ekici'nin mesajı şöyle:

“Türk milleti 98 yıl önce bugün, kendi azim ve kararlılığının nişanesi olan, bağımsız ve özgür yaşama iradesinin kurumsal çatısı olan, yedi düvele karşı verdiği istiklal mücadelesini yöneten Millet Meclisi'ni kurmuştur. Bu Meclis, egemenliğin saraydan alıp halka vererek, ulusal devrimimizi taçlandırmıştır.

Ne acıdır ki 98 yıllık aradan sonra egemenlik, milletten ve bu milletin iradesinin yegâne temsil makamı olan Meclis’ten alınarak; tek bir kişiye, yaklaşık bir asır önce olduğu gibi yeniden saraya verilmek isteniyor.

Özgürlüğünün bedelini verdiği Kurtuluş Savaşı ile ödeyen, iradesinin gücünü halkına düşman saraylıları devirerek tescillemiş olan Türk milleti, dün olduğu gibi bugün de egemenliğine sahip çıkacaktır.

Bu 23 Nisan, çocuklarına özgür, bağımsız, çağdaş, onurlu bir ülke bırakmayı kendisine görev addeden milletimizin tüm dünyaya "egemenlik sarayın değil halkındır" diye haykıracağı gündür.

Mustafa Kemal Atatürk ve egemenliğin saraydan alınıp halka verilmesini sağlayan Meclisi'mizin kurucu kadroları başta olmak üzere, millet iradesinin tesisi yolunda can veren, emek veren bütün atalarımızı saygı ve minnetle anıyor, çağdaş Türkiye'nin geleceği olan çocuklarımızın bayramını kutluyorum."

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.